Αφρικανική σκόνη: Η χιουμοριστική ανάρτηση της Ελληνικής Αστυνομίας

Η ανάρτηση αυτή συνοδεύεται από μια φωτογραφία στους ρυθμούς της αφρικανικής σκόνης που έχει καλύψει τα πάντα.

116

Με μια χιουμοριστική ανάρτηση για την κίνηση στους δρόμους της Αθήνας σχολίασε η Ελληνική Αστυνομία την αφρικανική σκόνη που έχει «σκεπάσει» την Αττική.

Στην ανάρτηση αυτή φαίνεται η πορτοκαλί ατμόσφαιρα που καλύπτει τον Παρθενώνα και τους δρόμους περιδιαβαίνουν καμήλες από την Σαχάρα.

Συγκεκριμένα μέσα από τη σελίδα της στο Facebook η Ελληνική Αστυνομία έκανε μια ανάρτηση λέγοντας καλημέρα προκειμένου να κάνει την ενημέρωσή της για την κίνηση τους δρόμους. Η ανάρτηση αυτή συνοδεύεται από μια φωτογραφία στους ρυθμούς της αφρικανικής σκόνης που έχει καλύψει τα πάντα.

Υποχωρεί σταδιακά σήμερα η αφρικανική σκόνη

Το σπάνιο φαινόμενο που «χτύπησε» χθες όλη τη χώρα και τη «βύθισε» σε πορτοκαλί κλοιό, με απόκοσμες εικόνες τόσο από την Αθήνα όσο και από την Κρήτη και την Καλαμάτα να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, αναμένεται να υποχωρήσει σταδιακά από σήμερα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης με την ονομασία Minerva Red θα παρουσιάσει ύφεση κατά τη διάρκεια της Τετάρτης.

Η επικράτηση δυτικών βορειοδυτικών ανέμων θα έχει ως αποτέλεσμα την προοδευτική μεταφορά των υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης προς το Αιγαίο, ενώ την Πέμπτη οι υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης θα εντοπίζονται στα Δωδεκάνησα.