Συνάντηση του Μητροπολίτη Κίτρους με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος

99

Με αφορμή την μεταφορά του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας 22 Απριλίου με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β´.

Κατά τη συνάντηση, που έλαβε χώρα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πρόσκληση προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο να παραστεί και να τελέσει τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Εν Ολύμπω: Φωτογραφικό οδοιπορικό στη φύση και στα Προσκυνήματα της Πιερίας» που θα πραγματοποιηθεί στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών από την Κυριακή 19 Μαΐου έως και 26 Μαΐου. Η έκθεση θα γίνει σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) και τη φωτογραφική κοινότητα «Greek Instagramers Events».

Παράλληλα, κατά τη συνάντηση ο Μητροπολίτης Κίτρους ενημέρωσε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο για την κατάσταση της υγείας του Προκατόχου του, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος κ. Αγαθονίκου, ενώ συζητήθηκαν και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν την τοπική Εκκλησία της Πιερίας.

Ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον για όλα όσα συζητήθηκαν, ενώ εξέφρασε τη την επιθυμία του να κηρύξει την έναρξη λειτουργίας της έκθεσης στο Νομισματικό Μουσείο.