Μουσικό Σχολείο Κατερίνης: Συναυλία Ευρωπαϊκής Χορωδίας & Χορωδιών Συνόλων

70

Στις 23 Απριλίου και ώρα 8 μ.μ. η Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής, η Χορωδία της Α΄ Γυμνασίου, και οι Χορωδίες Συνόλων Οργανοχρησίας της Α΄ Γυμνασίου θα παρουσιάσουν τα προγράμματα τους στη μικρή αίθουσα της Εκάβης.

Η Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής θα ερμηνεύσει κομμάτια των Χατζιδάκι, Παπαδόπουλου καθώς και ένα παραδοσιακό. Η Χορωδία της Α γυμνασίου θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη. Υπεύθυνες της Χορωδίας Ευρωπαϊκής Μουσικής είναι η Ελένη Σαμακοβλή και η Τριανταφυλλιά Σέρβου. Το σύνολο συνοδεύει ο εκπαιδευτικός Σάββας Παυλίδης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Χορωδίας Συνόλων Οργανοχρησίας των Α1 και Α2 Γυμνασίου παρουσιάζουν 4 τραγούδια διασκευασμένα για δίφωνη και τρίφωνη χορωδία. Οι εκπαιδευτικοί Κωνσταντίνα  Τσουκαλά (κοντραμπάσο), Λεωνίδας Βλάχος (τρομπέτα), Αντώνης Κεραμυδάς (πιάνο) και Κανάρης Κεραμάρης (διεύθυνση χορωδίας) προετοίμασαν τα τμήματα με στόχο την επίτευξη πρακτικής εμπειρίας πάνω σε δίφωνα φωνητικά μουσικά κομμάτια με σταδιακή ένταξη μουσικών οργάνων από τους μαθητές. Υπεύθυνος του συνόλου είναι ο Άρης Κεραμάρης.

Η Χορωδία Συνόλων Οργανοχρησίας των Α3 και Α4 Γυμνασίου υπό τη διεύθυνση της κ. Σέρβου θα παρουσιάσει 3 τραγούδια διασκευασμένα των Ζωρζ Μουστακί, Ρίτσαρντ Ρότζερς, καθώς και ένα Δημοτικό της Μακεδονίας. Το σύνολο θα συνοδεύσει ο Αντώνης Κεραμυδάς.