Προπασχαλινή Χορωδιακή Συναυλία από την Εστία Πιερίδων Μουσών (φωτο)

481

Ερχόμενος Προς Το Εκούσιον Πάθος ( η κατά Ματθαίον ιστόρηση του Θείου Πάθους) 

Ακάθιστος Ύμνος” του Χρήστου  Λεοντή

Μια εξαίσια ερμηνεία παρουσίασαν το φωνητικό σύνολο “de profundis” και η χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών την Κυριακή 21 Απριλίου στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης.

Ο “Ακάθιστος Ύμνος” του Χρήστου Λεοντή, ένα αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας, με γλώσσα σοβαρή και ποιητική, εμπλουτισμένος από κοσμητικά επίθετα και πολλά σχήματα λόγου, που εξυμνεί την ενανθρώπιση του Θεού μέσω της Θεοτόκου, αποδόθηκε με τρόπο μοναδικό με ψάλτη τον Ευθύμιο Μαυρίδη και μαέστρο τον Ιωάννη Βαρδακώστα.

Ο Ηλίας Παπάζογλου με εκφράσεις αγαλλίασης αλλά και θριαμβευτικό τόνο, εξιστόρησε από τα ιερά κείμενατα γεγονότα της ζωής του Ιησού Χριστού από την είσοδό του στην Ιερουσαλήμ μέχρι και την Μεγάλη Παρασκευή.

Τη συναυλία διηύθυνε ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος και ιερέας του Ιερού ναού Αγίου Χριστοφόρου και Ευθυμίου, Πρωτοπρεσβύτερος π. Σωκράτης Ξενίδης.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο βουλευτής Πιερίας Ξενοφών Μπαραλιάκος, ο βουλευτής Πιερίας Σπυρίδων Κουλκουδίνας, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, η περιφερειακή σύμβουλος Πιερίας Χρυσαυγή Δριστά και η π. βουλευτής Μαρία Μίχου.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης, τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και τέλεσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Ευχαριστούμε τον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου και Ευθυμίου για την άψογη φιλοξενία.