Barcelona Open: 8-0 στο χώμα και προημιτελικά ο Τσιτσιπάς! (highlights)

To νικηφόρο σερί στη χωμάτινη σεζόν συνεχίζεται για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που "εξουδετέρωσε" στα δυο σετ και τον Roberto Carballes Baena, για να κλείσει μια θέση στα προημιτελικά του Barcelona Open.

252

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος διεκδικεί τον πρώτο του τίτλο στη Βαρκελώνη μετά από 3 χαμένους τελικούς, επιβλήθηκε του Carballes Baena με 7-5, 6-2 και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Barcelona Open.

Έκανε και σήμερα πολύ καλό παιχνίδι ο Έλληνας τενίστας, που βρήκε τις λύσεις όποτε χρειάστηκε και ξεπέρασε χωρίς να προβληματιστεί το εμπόδιο ενός πολύ μαχητικού παίκτη, που πάλεψε κάθε ράλι και μετέτρεπε κάθε game σε μεγάλη μάχη.

Στο 1ο σετ ο Ισπανός έκανε και πρώτος το break, ενώ είχε σβήσει νωρίτερα 4 break points, για να προηγηθεί με 3-2. Αμέσως απάντησε ο Τσιτσιπάς, που ισοφάρισε σε 3-3 και δεν έχασε ξανά το σερβίς του, για να “λύσει τον γόρδιο δεσμό” στο 12ο game, κάνοντας ένα ακόμα break για να κλείσει το σετ με 7-5.

Στο ξεκίνημα του 2ου σετ ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να σβήσει 4 break points για να προστατεύσει το σερβίς του και να κάνει το 1-0, ενώ μερικά λεπτά βρήκε ευκαιρία να απειλήσει το σερβίς του Ισπανού και έφτασε στο μοναδικό break του σετ, για να προηγηθεί με 4-2.

Έσβησε ένα ακόμα break point (5/5 σβησμένα break points στο 2ο σετ) στο 7o game για να φτάσει στο 5-2 ο Τσιτσιπάς, που τελικά “σφράγισε” τη νίκη στο σερβίς του στο 9ο game (6-3), σε 1 ώρα και 46 λεπτά αγώνα.

Στον αυριανό προημιτελικό ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Facundo Diaz Acosta από την Αργεντινή, γύρω στις 17:00 με 17:30 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD), στην πρώτη τους συνάντηση στο tour.