Μουσικό Σχολείο Κατερίνης : Μαθητική Συναυλία Πιάνου (φωτό)

124

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις 6 το απόγευμα, η μαθητική συναυλία πιάνου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνεδριακού Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης «Εκάβη». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Σχολική Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Φιλολόγων και Παιδαγωγικής Ευθύνης του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, κα. Βάϊα Αγγέλη, η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, κα. Κορύτσα Μαρία και η Υποδιευθύντρια, κα. Δασκαλόπουλου Ελένα.

Πλήθος κόσμου από γονείς, φίλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς καταχειροκρότησαν τους ταλαντούχους νεαρούς πιανίστες που ερμήνευσαν διαχρονικά αγαπημένα τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Μάνου Λοΐζου («Άσμα ασμάτων», «Σονάτα του σεληνόφωτος», «Της αγάπης αίματα», «Περιμπανού», «Χάρτινο το φεγγαράκι», «Κεμάλ» κ.α.) για σόλο πιάνο, ντουέτα και διασκευές για τέσσερα χέρια και άλλα μουσικά όργανα. Επίσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσίασαν το εκφραστικό τους ταλέντο με την απαγγελία ποιημάτων των Νίκου Γκάτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Ιάκωβου Καμπανέλλη, Τάσου Λειβαδίτη, Γιώργου Σεφέρη κ.α., ενώ ταυτόχρονα υπήρχε προβολή έργων εικαστικής τέχνης που συμπλήρωνε την καλλιτεχνική ατμόσφαιρα.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες πιάνου της εκδήλωσης ήταν η κ.Βλαχάκη Μαρίνα, η κ.Κανελλοπούλου Ε., η κ. Κοκοζίδου Κωνσταντίνα, η κ.Κοσκινά Αγγελική, η κ.Μισδραχή Ρόζα, η κ.Παπαδοπούλου Εύχαρις, η κ. Σιδερίδου Ειρήνη, η κ.Συμεωνίδη Ταμάρα, η κ.Τσομίδου Μαρία και η κ.Χαλάτση Έλενα.

Θερμές ευχαριστίες στην καθηγήτρια κ.Βασιλειάδου Αντωνία για την ψηφιακή προώθηση της εκδήλωσης με τη δημιουργία του βίντεο-τρέιλερ, τον καθηγητή κ.Μπουτσιούλη Κωνσταντίνο για τη δημιουργία της αφίσας, τη μαθητική Ομάδα Ήχου και Εικόνας για τη βιντεοσκόπηση και τον κ.Τσιατάβα Παντελή για την τεχνική υποστήριξη της αίθουσας.