Τους υποψήφιους ευρωβουλευτές παρουσίασε η ΝΔ – «Είναι εθνική κάλπη», είπε ο Μητσοτάκης

Παρουσιάστηκαν οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ. «Συμμετείχαμε σε μία εξήγηση γιατί είμαστε το μεγαλύτερο κόμμα στην πατρίδα και ένα από τα ισχυρότερα κόμματα στην Ευρώπη», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης

241

Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των προσώπων που περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Αθηνών το απόγευμα της Δευτέρας 15 Απριλίου.

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές ανέβηκαν στο βήμα όπου παρουσίασαν τον εαυτό τους, ενώ ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε ομιλία. «Σκεφτόμουν, καθώς σας άκουγα όλους, ότι σήμερα δεν ακούσαμε μόνο μία παρουσίαση, αλλά συμμετείχαμε σε μία εξήγηση γιατί η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο κόμμα στην πατρίδα μας και ένα από τα ισχυρότερα κόμματα στην Ευρώπη. Σε αυτό το ψηφοδέλτιο συναντώνται άνθρωποι από διαφορετικές διαδρομές και από κάθε γωνιά του ελληνισμού παγκοσμίως. Άνθρωποι που μπορούν να συστεγάζονται κάτω από την ίδια στέγη. Αυτή είναι η ΝΔ το 2024, αυτό το ευρωψηφοδέλτιο το οποίο θα διεκδικήσει τη στήριξη των πολιτών», υπογράμμισε μεταξύ άλλων Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας να σταλθεί μήνυμα σταθερότητας στις εκλογές.

«Σήμερα το χειροκρότημα δεν είναι για μένα, αλλά για τους 42 εξαιρετικούς υποψηφίους μας», είπε αρχικώς ο Κυριάκος Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι την 9η Ιουνίου θα επιλέξουμε ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν στην επόμενη ευρωβουλή. «Είμαι σίγουρος ότι η νέα ευρωομάδα θα μας εκπροσωπήσει επάξια σε μια ευρωβουλή και μία Ευρώπη, η οποία θα αντιμετωπίσει στον επόμενο ευρωπαϊκό κύκλο πολλές προκλήσεις. Η ΝΔ πρέπει να είναι ισχυρή. Εμείς είμαστε το κόμμα της Ευρώπης, εμείς το κόμμα που βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, που κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και σταθερά φέρνει κάθε μέρα την πατρίδα μας πιο κοντά στην Ευρώπη», υπογράμμισε.

«Το 2024 δεν είναι 2019. Μεγάλες γεωπολιτικές αστάθειες. Μεγάλες προκλήσεις με μία Ευρώπη η οποία συχνά ψάχνει τα πατήματά της. Το να ακούγεται σε μια Ευρώπη ισχυρή η φωνή της πατρίδας μας έχει μεγάλη σημασία. Για αυτό ψηφίζουμε. Για να μπορέσουμε να δίνουμε τις μεγάλες μάχες όπως τις δώσαμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την περασμένη πενταετία. Μάχες τις οποίες κερδίσαμε και μας επέτρεψαν να μετατρέψουμε την Ελλάδα από μαύρο πρόβατο σε μια χώρα, η οποία σήμερα μιλάει με αξιοπιστία όχι μόνο για τα δικά της προβλήματα, αλλά για τα ευρωπαϊκά ζητήματα. Η Ελλάδα είναι στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στάθηκε, όπως είπε, στη θωράκιση των εξωτερικών συνόρων της πατρίδας υπενθυμίζοντας ότι το Μάρτιο του 2020 βρεθήκαμε αντιμέτωποι με απρόκλητη εισβολή στα σύνορά μας τα οποία τα υπερασπιστήκαμε κάνοντας το καθήκον μας. Τόνισε πως κατοχυρώσαμε ως ευρωπαϊκό κεκτημένο ότι η μεταναστευτική ευρωπαϊκή πολιτική πρέπει να ξεκινάει από την φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων. «Αυτή είναι μια μεγάλη εθνική επιτυχία για την πατρίδα μας», επισήμανε.

«Είμαστε εδώ για να γνωρίσουμε τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές»

Για την επόμενη πενταετία αναφέρθηκε στα ζητήματα ανταγωνιστικότητας και πως θα δημιουργήσουμε στην Ευρώπη περισσότερες και καλύτερες δουλειές. «Να σκεφτούμε ποιους θέλουμε να διαπραγματευτούν; Ποιον να διαπραγματευτεί το νέο Ταμείο Ανάκαμψης; Η Ευρώπη δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία και νέα κρίση στη Μέση Ανατολή. Η συζήτηση για κοινή χρηματοδότηση αμυντικών δαπανών από τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό έχει ανοίξει. Δεν αρκεί ως κράτη μέλη να χρηματοδοτούμε μόνο τη δική μας ανεξάρτητη άμυνα. Σκεφτείτε τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με αγροτική πολιτική. Δεν ήμασταν εμείς η πολιτική οικογένεια η οποία εισηγήθηκε πράσινη μετάβαση η οποία δρομολογείται με ταχύτητα που δημιουργεί προβλήματα. Εμείς είπαμε μήπως πρέπει να πάμε πιο αργά. Ποιος θα δώσει λοιπόν την επόμενη ημέρα αυτές τις κρίσιμες μάχες; Πρέπει να είναι ισχυρή ΝΔ όπως αυτή θα προκύψει από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης για το δημογραφικό επισημαίνοντας πως αποτελεί και ευρωπαϊκή πρόκληση.

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία το βράδυ της 9ης Ιουνίου η ΝΔ να είναι ισχυρή. Στις ευρωεκλογές δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Είναι εθνική κάλπη η οποία θα έχει αντίκτυπο και στην εσωτερική πολιτική κατάσταση. Όσο πιο ισχυρή θα είναι η ΝΔ , τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα και τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσουμε τις μεγάλες αλλαγές. Επιμένω πολύ στην έννοια της σταθερότητας. Ακούω από δυσαρεστημένους συμπολίτες μας να λένε στείλτε μήνυμα. Θα σηκώσω το γάντι και θα πω στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις εκλογές. Είναι μια ευκαιρία το διάστημα της προεκλογικής περιόδου να μιλήσουμε περισσότερο για αυτά που έχουμε κάνει εδώ και 9 μήνες», συμπλήρωσε.

Ανέφερε συγκεκριμένες δράσεις της κυβέρνησης κατά τη δεύτερη τετραετία, ενώ ειδικά για την επιστολική ψήφο είπε ότι αποκτά δυναμική και σημείωσε ότι έχουμε ήδη εκπροσώπηση από 111 χώρες.

«Είναι μια μεγάλη παρακαταθήκη δημοκρατικής μεταρρύθμισης αλλά δεν είναι η μόνη. Δείτε τι κάνουμε στη δικαιοσύνη με το νέο δικαστικό χάρτη», σημείωσε, ενώ υπενθύμισε όσα έχει κάνει η κυβέρνηση για την υπογεννητικότητα, για την οικογενειακή βία, για το bullying.

«Όλα αυτά σε 9 μήνες. Σκεφτείτε πόσα περισσότερα θα κάνουμε σε 4 χρόνια όταν οι πολίτες στείλουν μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας. Στη ΝΔ υπάρχει μία επιλογή. Δεν θα μιλήσω καθόλου για την αντιπολίτευση. Από την άλλη μεριά υπάρχει μόνο μία εμμονή, να πέσει ο Μητσοτάκης, η οποία δεν συνιστά πρόταση. Θέλω όλες και όλοι μαζί να πάρουμε τις ευρωεκλογές πολύ στα σοβαρά», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα ζητήσω από όλες και όλους να δείτε τη μεγάλη εικόνα. Να συσπειρώσουμε τον κόσμο μας εξηγώντας γιατί η συμμετοχή και η μεγάλη νίκη της ΝΔ έχει τόσο μεγάλη σημασία. Μετά από ένα κύκλο πολλών εκλογών, αυτές είναι η τελευταία εθνική κάλπη πριν τις εθνικές εκλογές του 2027», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Χρωστάμε στα 50 χρόνια της ΝΔ να της κάνουμε ένα μεγάλο δώρο να είναι νικήτρια στις ευρωεκλογές για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει», τόνισε.

Τι συνέβη στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων της ΝΔ

Η Αριστοτελία Πελώνη είχε τον ρόλο της συντονίστριας της εκδήλωσης. «Είμαστε εδώ για να γνωρίσουμε τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές που θα δώσουν τη μάχη. Το ψηφοδέλτιο αγκαλιάζει όλη την Ελλάδα, τα άτομα έχουν… γαλόνια στον χώρο του», υπογράμμισε μεταξύ άλλων στη σύντομη ομιλία της.

Οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές είναι οι Αβραμίδου Σεραφίνα, Αγγελόπουλος Μιχαήλ (Μιχάλης), Αρχοντίδου Βασιλική (Βανέσα), Αυτιάς Γεώργιος, Βεζυργιαννίδης Ιωάννης, Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη Ελισσάβετ (Ελίζα), Δάκης Γεώργιος, Δεκόλης Ιωάννης, Δήμας Πύρρος, Δούνια Παναγιώτα (Νόνη), Εξαδάκτυλος Αθανάσιος, Ζαμπούκας Ανδρέας, Καρανικόλας Σπυρίδων, Καραχάλιος Θεόφιλος, Κατσαούνης Δημήτριος, Κεφαλογιάννης Εμμανουήλ, Κοντοζαμάνης Βασίλειος, Κουρή – Καλλέργη Όλγα, Κουτσουπιά Μαρία – Ωραιοζήλη, Κρυσταλλίδου Θεοπίστη (Πίστη), Κυμπουρόπουλος Στυλιανός, Μεϊμαράκης Ευάγγελος – Βασίλειος, Μελέτη Ελεονώρα, Μουρούτης Γεώργιος, Μπελέρης Διονύσιος – Φρέντης, Μπλιούμης Γεώργιος, Ναούμης Νικόλαος, Ομράν – Κουκουβιτάκης Ταμέρ – Ορέστης, Παράσχου Ανδρούλα (Άντρη), Πατουλίδου Παρασκευή (Βούλα), Ρογδάκη Άννα – Μαρία, Σακελλάρης Βασίλειος, Σέρμπος Σωτήριος, Σούλογλου Νουρτζάν, Σπυράκη Μαρία, Στέφος Νικόλαος, Τρακατέλλη Λυδία – Αντωνία, Τσιόδρας Δημήτριος, Τσουχαντάρης Αθανάσιος, Φλέσσα Βασιλική (Βίκυ), Χριστοπούλου Παναγιώτα – Νιόβη και Χριστοφιλοπούλου Παρασκευή (Εύη).

Τι είπαν Δήμας, Αυτιάς, Μελέτη και η δήλωση Μπελέρη

Ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας κατά την παρουσίασή του ανέφερε πως «δώστε μου τη δύναμη όπως σήκωνα τα βάρη για την Ελλάδα να αγωνιστώ για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας». Ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς τόνισε ότι «όλος ο πλανήτης ψηφίζει ΝΔ», αναφερόμενος στο ταξίδι που πραγματοποίησε στις ΗΠΑ για τις ομογενειακές εκδηλώσεις.

«Πριν από λίγες μέρες σε συνάντηση που είχα με τον πρωθυπουργό, μου επικοινώνησε ένα από τα προσωπικά του στοιχήματα. Μετά από ώριμη σκέψη και αμέριστη στήριξη της οικογένειας και του συζύγου μου αποφασίσαμε ότι είναι χρέος μου τουλάχιστον να προσπαθήσω. Δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί να ασκήσω πολιτική και μάλιστα δυναμική», υπογράμμισε η παρουσιάστρια – δημοσιογράφος Ελεονώρα Μελέτη.

Στον χώρο βρίσκεται και ο Λεονάρδος Μπελέρης, αδερφός του εκλεγμένου δήμαρχου Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη. Κατά την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Φρένι Μπελέρη το κοινό χειροκρότησε πολύ δυνατά, φωνάζοντας «Φρέντι, Φρέντι».

Ο Φρέντι Μπελέρης σε γραπτή δήλωση που πραγματοποίησε τόνισε πως «σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μου προσέφερε τη δυνατότητα να διεκδικήσω την ψήφου του ελληνικού λαού στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024. Τον ευχαριστώ για αυτό αλλά πρωτίστως τον ευχαριστώ για την αμέριστη στήριξη που μου προσέφερε όλους αυτούς τους μήνες που βρίσκομαι φυλακισμένος. Η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική. Είναι μάχη για το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία, οι κανόνες των οποίων πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους. Είναι μάχη για τις αξίες που πρεσβεύει η Δύση και η Ευρώπη και οι οποίες πρέπει να γίνονται σεβαστές από όσους θέλουν να ενταχθούν στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια. Είναι μάχη για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού, την Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας. Τα αδέρφια μου που μετά από δεκαετίες καταπίεσης θέλουν και δικαιούνται να ζουν ελεύθερα και ειρηνικά, χωρίς φόβο, σε έναν τόπο που σέβεται τα δικαιώματα, την τιμή και τις περιουσίες τους».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «καλώ κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, να στηρίξει τον πρωθυπουργό που χτίζει με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα μια ισχυρή και περήφανη Ελλάδα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Η Βούλα Πατουλίδου κατά την παρουσίασή της τόνισε πως της είπαν να πει «για την Ελλάδα ρε γαμώτο» αλλά επέλεξε να μην το κάνει. «Γιατί αυτό ειπώθηκε μετά από επιτυχία. Αν είναι να ειπωθεί, θα ειπωθεί 9 Ιουνίου του βράδυ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Η δημοσιογράφος και φιλόλογος Βίκυ Φλέσσα γνωστοποίησε πως σήμερα έχει τα γενέθλιά της. Παράλληλα ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρόταση να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ.

Δείτε την εκδήλωση:

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου

Ο Οµράν – Κουκουβιτάκης Ορέστης – Ταµέρ

Η Βίκυ Φλέσσα

Η Νόνη Δούνια

Η Μαρία Σπυράκη

Η Βούλα Πατουλίδου

Ο Γιώργος Μουρούτης

Η Ελεονώρα Μελέτη

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

Ο Γιώργος Αυτιάς

Η Αριστοτελία Πελώνη

Ο χώρος που κάθονται οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές μετά την παρουσίασή τους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και στελέχη της ΝΔ