26ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο – Ένωση Ποινικολόγων & Μαχόμενων Δικηγόρων

93

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Κατερίνη το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 το 26ο Πανελλήνιο επιστημονικό συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων. Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ζητήματα που αφορούν τις πρόσφατες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του ΚΠΔ (σύμφωνα με το Ν5090/2024), τις τηλεδίκες, το τεκμήριο αθωότητας, καθώς και τη δεοντολογία στην ποινική δίκη.

Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτησαν οι κ.κ. Αθανάσιος Ελευθεριάδης  (Πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου της ένωσης), Ασημίνα Στρίμπα (Πρόεδρος του ΔΣΚ), Σοφία Μαυρίδου (Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε. Πιερίας – δικηγόρος), Χαράλαμπος Μπρουσκέλης (πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Κατερίνης – δικηγόρος), Σπυρίδων Κουλκουδίνας (Βουλευτής Πιερίας), Ηλίας Χατζηχριστοδούλου (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας) Βασίλειος Ταουξής (Πρόεδρος ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων) και Δημήτριος Βερβεσός (Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και του ΔΣΑ).

Στο συνέδριο συμμετείχαν δικηγόροι από όλη την Ελλάδα, καθηγητές πανεπιστημίου, δικαστικοί λειτουργοί και δικαστικοί υπάλληλοι, ενώ μέσω των εργασιών του καλύφθηκαν επαρκώς τα εγειρόμενα ζητήματα από τις πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές των ΠΚ και ΠΚΔ.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων με το Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης, την Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και το Δήμο Κατερίνης.