Εύβοια: Νέα σεισμική δόνηση 4,6 Ρίχτερ με επίκεντρο την Ιστιαία

247

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή της Ιστιαίας στην Εύβοια σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (14/4) με τον σεισμό να γίνεται αισθητός σε πολλές περιοχές.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε στις 5:02 και είχε επίκεντρο 3χλμ. ανατολικά των Βασιλικών της Ιστιαίας, με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 15χλμ.

Είχε προηγηθεί μεγάλη σεισμική δραστηριότητα από χθες, Σάββατο 13/4, με μια σεσμική δόνηση εντάσεως 4,2 ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο της Ιστιαίας, λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ, αλλά και 4,5 Ρίχτερ στις 5:23 τα ξημερώματα του Σαββάτου, με αρκετούς ενδιάμεσους μετασεισμούς.

EYBOIA. seismos
«Δεν ανησυχούμε, παρακολουθούμε»

Μιλώντας στην ΕΡΤ για τον σεισμό των 4,5 ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, ανέφερε ότι «υπήρχαν δονήσεις αρκετή ώρα πριν, το επίκεντρο τοποθετείται στα Βασιλικά της Εύβοιας μεταξύ των δήμων Αιδηψού και Λίμνης».

«Δεν μας περνάει απαρατήρητος αυτός ο σεισμός, τον παρακολουθούμε γιατί η περιοχή έχει δώσει μεγαλύτερους σεισμούς».

Επίσης, σημείωσε πως «ο σεισμός ήταν έντονος, αλλά δεν προκάλεσε ζημιές, μόνο κάποιες πολύ μικρές ρωγμές, έγινε επικοινωνία με τους Δημάρχους Λίμνης και Αιδηψού, δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Ο σεισμός δημιούργησε την αίσθηση ότι ήταν μεγαλύτερος αλλά αυτό συνέβη γιατί οι περισσότεροι κάτοικοι κοιμούνταν εκείνη την ώρα και τον αντιλαμβάνονται πιο δυνατά. Δεν μας περνάει απαρατήρητος αυτός ο σεισμός, τον παρακολουθούμε γιατί η περιοχή έχει δώσει μεγαλύτερους σεισμούς και είναι μία ευαίσθητη περιοχή».