Επίσκεψη του Δ.Σ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Παραρτήματος Κατερίνης στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

257

Το πρωί της Παρασκευής, 12 Απριλίου 2024, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, δέχθηκε στο γραφείο της στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, το Δ.Σ. του Ερυθρού Σταυρού – Παραρτήματος Κατερίνης. Συγκεκριμένα, στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κος Γεώργιος, η Αντιπρόεδρος, κα Αναστασία Ασλανίδου, ο ταμίας, κος Ανδρέας Παγούρας, καθώς επίσης και τα μέλη, κος Ευάγγελος Ευθυμίου, κα Μερόπη Καραγκάνη, κος Δημήτρης Κατιρτζής, κα Γεωργία Μπατζόγλου και κα Μαρία Μπίλα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διεξήχθη ένας παραγωγικός διάλογος, ο οποίος εστιάστηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί ο Ερυθρός Σταυρός και στο γεγονός, ότι τα μέλη του, σπεύδουν κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη, να προσφέρουν ανιδιοτελώς την πολύτιμη βοήθειά τους, όχι μόνο εντός της Πιερίας, αλλά σε κάθε γωνιά της χώρας μας, όπως επίσης κι εκτός συνόρων. “Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ανέκαθεν στήριζε και συνεχίζει να στηρίζει τον Ερυθρό Σταυρό και συγκεκριμένα το Τμήμα μας,  γεγονός που υποδηλώνει την έμπρακτη αναγνώριση και αλληλεγγύη στο ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός”, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, κος Γεώργιος.

Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, τόνισε πως “Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πάντα θα είναι αρωγός στο σπουδαίο έργο του Ερυθρού Σταυρού, καθώς η πολύτιμη αρωγή του και το πλούσιο εθελοντικό έργο των μελών του αποτελεί την ύψιστη μορφή προσφοράς προς τον συνάνθρωπο”.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη διαβεβαίωση και των δύο πλευρών για τη συνέχιση της αγαστής εργασίας μεταξύ της Π.Ε. Πιερίας και του Ερυθρού Σταυρού-Παραρτήματος Κατερίνης, καθώς κοινό στόχο αποτελεί η προαγωγή του εθελοντισμού ως ουσιαστικής μορφής ανιδιοτελούς προσφοράς.