Η Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου στο Πελοπόννησος Expo 2024

«Σε σταθερή πορεία ανάπτυξης η Ελλάδα - Οι εθνικοί και ευρωπαϊκοί πόροι θα φτάσουν σε κάθε γωνιά της χώρας, σε κάθε επιχείρηση»

146

Εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στην τελετή εγκαινίων της «Πελοπόννησος Expo 2024», η Υφυπουργός Ανάπτυξης έφερε στο προσκήνιο τη δυναμική που διαθέτει η Ελλάδα για σταθερή και δίκαιη ανάπτυξη.

Μιλώντας ενώπιον των επιχειρηματιών, η κα Μάνη αναφέρθηκε στους σημαντικούς πόρους και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διατίθενται για την επιχειρηματικότητα, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, της Αναπτυξιακής Τράπεζας, αλλά και στο πλαίσιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, συνολικού ύψους 1,63 δισ. ευρώ, από το οποίο επωφελούνται και 4 δήμοι της Πελοποννήσου.

Η κα Μάνη απαρίθμησε τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με επίκεντρο την καινοτομία και την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.

Αναφέρθηκε σε δράσεις και προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης, που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, όπως το έργο «»Νέο Βιομηχανικά Πάρκα», επισημαίνοντας ότι τρία από τα 20 που χρηματοδοτούνται βρίσκονται στην Πελοπόννησο, και τη δράση «Έξυπνη Μεταποίηση», που χρηματοδοτεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την ενίσχυση της τεχνολογικής τους υποδομής.

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης επισήμανε την ανάγκη για δίκαιη ανάπτυξη σε όλη την Ελλάδα, αναφερόμενη στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης παραμένουν σταθερά δίπλα στο επιχειρείν και υπογράμμισε τη σημαντική συνεισφορά των επιμελητηρίων στην προώθηση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της περιφερειακής ανάπτυξης.

«Η επιτυχία μας εξαρτάται από την ικανότητά μας να προσαρμοζόμαστε, να καινοτομούμε και να συνεργαζόμαστε. Και αυτό τον δρόμο θα τον βαδίσουμε όλοι μαζί: Κυβέρνηση, επιχειρήσεις, κοινωνία», δήλωσε η κα Μάνη, η οποία συνεχάρη τα 7 επιμελητήρια της Πελοποννήσου, και ειδικά της Αρκαδίας, για την εξαιρετική εκδήλωση.