Η Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου στη Γενική Συνέλευση της «Ελληνικής Παραγωγής»: Όραμα μας η Ελλάδα που δημιουργεί, καινοτομεί και παράγει

163

Tη στήριξη της Κυβέρνησης προς τον βιομηχανικό και παραγωγικό τομέα της Ελλάδας επεσήμανε η κα Μάνη κατά τις επαφές της στη Γενική Συνέλευση της «Ελληνικής Παραγωγής».

Η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Crowne Plaza Athens, και ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του Υπουργού Επικρατείας κ. Άκη Σκέρτσου, υπεύθυνου για τον συντονισμό των κυβερνητικών πολιτικών, ο οποίος κατέδειξε με στοιχεία την πρόοδο που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της οικονομίας και ειδικότερα της βιομηχανίας.

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης, στις συνομιλίες της που είχε με τα μέλη της «Ελληνικής Παραγωγής», αναφέρθηκε στην ενίσχυση της βιομηχανικής βάσης της χώρας μέσω σημαντικών πρωτοβουλιών και προγραμμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Ανάμεσα στα βασικότερα θέματα που αναδείχθηκαν ήταν η ένταξη 20 βιομηχανικών πάρκων στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης, η απλούστευση της διαδικασίας αδειοδότησης μέσω ψηφιακών πλατφορμών και η προώθηση της βιομηχανικής και επιχειρηματικής καινοτομίας, μέσα από σημαντικά προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως η «Έξυπνη Μεταποίηση».

Η κα Μάνη ευχήθηκε δημιουργική θητεία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και δήλωσε:

«Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση δεν είναι απλώς μια επιλογή, αλλά μια αναγκαιότητα για την ελληνική βιομηχανία. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε τη συνεισφορά της βιομηχανίας στο ΑΕΠ, στηρίζοντας την περιφερειακή ανάπτυξη, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να ενισχύσουμε τις εξαγωγές, αναδεικνύοντας την Ελλάδα σε μια ισχυρή οικονομία που ευημερεί στη νέα εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Η επίτευξη αυτών των στόχων απαιτεί συνεργασία – μια ισχυρή συνέργεια μεταξύ της κυβέρνησης και επιχειρήσεων. Ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητα της χώρας με στοχευμένες πολιτικές για την ανάδειξη και ενίσχυση του ρόλου της μεταποιητικής βιομηχανίας.

Το σχέδιό μας στο Υπουργείο Ανάπτυξης, το σχέδιο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η συνέχιση της πορείας προς τη μετάβαση σε μια Ελλάδα που δημιουργεί, καινοτομεί και παράγει».