Δήλωση του Προέδρου του «Αλεξανδρείου» κ. Αθανάσιου Μπίντα

152

Διάβασα με προσοχή άρθρο, με τίτλο «Διοίκηση μειοψηφίας στο Αλεξάνδρειο»  που δημοσιεύθηκε εχθές,  σε ιστότοπο της Πιερίας.

Δεν θεωρώ τον εαυτόν μου μειοψηφία.

Λογικό είναι ότι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση να υπάρχουν συμπάθειες και παραταξιακές λογικές. Μετά όμως, ως μέλη ενός Διοικητικού Συμβουλίου ενός πολιτιστικού μη κερδοσκοπικού σωματείου, είμαστε όλοι ίσοι, απλά με διαφορετικές αρμοδιότητες για την επίτευξη του κοινού σκοπού, όπως αυτός ξεκάθαρα προσδιορίζεται από το καταστατικό του σωματείου, και  το οποίο αποδεχτήκαμε με την αίτηση εγγραφή μας σε αυτό.

Σήμερα έχω την τιμή να το υπηρετώ εγώ ως πρόεδρος, πριν από εμένα υπήρξαν άλλοι των οποίων το έργο τιμούμε, αύριο την ίδια τιμή θα την έχει κάποιος άλλος. Αυτό είναι το φυσιολογικό. Όλοι είμαστε εθελοντές και ο κάθε ένας προσφέρει ότι μπορεί.

Εκείνο που έχει σημασία, και θα επιδιώξω να γίνει πράξη,  είναι να υπάρχει συνεργασία, μεταξύ όλων των μελών, για την επίτευξη του κοινού οράματος όλων μας η Πιερία, μέσω του «Αλεξανδρείου», να καταστεί το ενεργό κέντρο προβολής και ανάδειξης, σε όλον τον σημερινό κόσμο, του έργου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που διέδωσε τον Ελληνικό πολιτισμό σε όλον τον τότε γνωστό κόσμο και τον μετέτρεψε από Ελλαδικό σε Οικουμενικό.

Αθανάσιος Μπίντας

Πρόεδρος Εκτελεστικής Γραμματείας

Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου