Δ.Π.Κ.Ο.Φ. Νίκης Πιερίας: 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και Επίδοξοι “Καταστροφείς” της Ελλάδος

243

Δεν είχαν τέλος οι προκλήσεις του Θρησκευτικού αλλά και Εθνικού συναισθήματος των Ελλήνων πολιτών – «μεγάλων χορηγών» του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 7 και 17 Μαρτίου 2024, στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

Οι «Καλλιτεχνικές παραγωγές» Ελλήνων και Ξένων δημιουργών που έλαβαν μέρος, στο «πολύχρωμο» Φεστιβάλ, ήταν πολλές και ο σκοπός της εξοικείωσής μας, με τις αντιλήψεις της WOKE κουλτούρας και τους δικαιωματισμούς της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, εμφανής.

Οι συντελεστές και υπεύθυνοι του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ενός φορέα που χρηματοδοτείται από τους Έλληνες φορολογούμενους μέσω του Υπ. Πολιτισμού, αποδέχτηκαν ευκόλως τις ιδιάζουσες και ιδιόγνωμες αντιλήψεις περί «Τέχνης», στο περιεχόμενο των διαγωνιζόμενων Ντοκιμαντέρ, καθώς και στο διαφημιστικό υλικό, με το οποίο επέλεξαν και ενέκριναν για την επίτευξη της εμπορικής τους προώθησης.

Καμία ενόχληση δεν προκάλεσε στους υπευθύνους του Φεστιβάλ, η βεβήλωση των Ιερών Συμβόλων και η προσβολή των Άγιων Προσώπων της Ελληνορθόδοξης Πίστεώς μας, που επεδίωξε η διαφημιστική αφίσα του Ντοκιμαντέρ Αδέσποτα Κορμιά.

Καμία ενόχληση δεν τους προκάλεσε όμως και το πανό με την ανθελληνική προτροπή «Destroy Greece» δηλαδή «Καταστρέψτε την Ελλάδα», που σήκωσαν στη σκηνή του Φεστιβάλ οι «Υπερήφανοι» συμμετέχοντες και συντελεστές του, κατά την πρεμιέρα του φιλμ «Avant-Drag!» Μάλιστα το Φεστιβάλ, απένειμε και διάκριση «Ειδικής Μνείας» στο «Avant-Drag! με το σκεπτικό ότι η «… ανατρεπτική και εικονοκλαστική του προσέγγιση, προσκαλούν το κοινό να φανταστεί από την αρχή την Ελληνική κοινωνία».

Ως εκ τούτου, υποπτευόμαστε ότι καμία ενόχληση δε θα προκληθεί στους Υπευθύνους του Φεστιβάλ, από το γεγονός ότι κατάφεραν μεταξύ των άλλων, να το απαξιώσουν στη συνείδηση των Ελλήνων Πολιτών και να το μικρύνουν στα μάτια των φίλων του Ντοκιμαντέρ. Ούτε φυσικά θεωρούμε, ότι θα τους δημιουργήσει κάποιο προβληματισμό, η γενικότερη αίσθησή μας, ότι οι «ολίγοι Καλλιτέχνες» που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ, στερούμενοι ταλέντου και Καλλιτεχνικών ιδεών, επέλεξαν για μία ακόμα φορά, την ασφαλή πρόκληση δημοσιότητας γύρω από το όνομά τους, μέσω της σπίλωσης του Ελληνισμού μας (Ορθοδοξίας και Πολιτισμού).

Επιφυλασσόμαστε όμως, για το κατά πόσο εν τέλει θα τους ενοχλήσει το γεγονός, ότι από εδώ και πέρα οι Έλληνες πολίτες, θα φροντίσουμε να επιλέξουμε με άλλα κριτήρια, τους Πολιτικούς που επιχορηγούν τις δράσεις των Citizens Queer – Αλλόκοτων Πολιτών και των Destroy – Καταστροφικών τους διαθέσεων.

Δε γνωρίζουμε ομοίως, αν θα τους ενοχλήσει και η δική μας δικαιωματική απόφαση, να αντικαταστήσουμε την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, που τόσο «προκλητικά (κατά τα λεγόμενα του παραγωγού του «Avant-Drag!») εκμεταλλεύτηκε προσφάτως την γκέι κοινότητα και την λαβωμένη ψυχοσύνθεση των μελών της, μιας και μέσω της θεσμοθέτησης του Γάμου των ομοφύλων, δεν είχαν καμία άλλη επιδίωξη, από το να δημιουργήσουν ένα προοδευτικό προφίλ διακυβέρνησης (Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ), με απώτερο στόχο την επιβολή της υπόλοιπης νεοφιλελεύθερης ατζέντα τους».

Τέλος, θα θέλαμε να προτείνουμε στους ευεργετημένους αχάριστους, στους Citizens Queer – Αλλόκοτους Πολίτες της πατρίδος μας, κάτι το οποίο δε θα ενοχλούσε καθόλου όλους εμάς, τους υπόλοιπους συμπολίτες τους. Το να σκεφτούν δηλαδή πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο, αντί της Ελλάδος, «ΤΟ DESTROY THE GOVERNMENT» Μητσοτάκη και των Clapping – Χειροκροτητών, Βουλευτών της !

Θα είναι κάτι για το οποίο θα τους είμαστε απείρως ευγνώμονες !

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΝΙΚΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ