Κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα για γιορτές και εκλογές – Οι ημερομηνίες και το χρονοδιάγραμμα

164

Το Πάσχα του 2024 πέφτει στις 5 Μαΐου, που είναι σχετικά αργά. Αυτό σημαίνει ότι απομένει λιγότερο από ένας μήνας μέχρι να κλείσουν τα σχολεία για τις ημέρες των εορτών.

Συνήθως, τα σχολεία κλείνουν για το Πάσχα την Παρασκευή πριν από το Σάββατο του Λαζάρου. Έτσι, αναμένεται να κλείσουν την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, σύμφωνα με το συνηθισμένο πρόγραμμα.

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά τη Μεγάλη Δευτέρα της 29ης Απριλίου 2024, ενώ οι μαθητές επιστρέφουν στα εκπαιδευτήρια τους στα μέσα του Μαΐου, συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 13η Μαΐου 2024.

Επιπλέον, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για δύο ημέρες λόγω των ευρωεκλογών του 2024. Ακριβέστερα, τα εκπαιδευτήρια θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024.

Οι μαθητές που θα επηρεαστούν από το κλείσιμο των εκπαιδευτηρίων είναι αυτοί του Δημοτικού, καθώς είναι τα μόνα που θα παραμείνουν κλειστά. Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα έχουν ήδη ολοκληρώσει τη χρονιά τους, μένοντας να αντιμετωπίσουν τις εξετάσεις, ενώ οι Πανελλήνιες 2024 θα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Είναι προφανές ότι αυτές τις ημέρες δεν θα διεξαχθούν ούτε οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις ούτε οι Πανελλαδικές.