Eταιρεία Alzheimer Πιερίας : επίσκεψη του Γηροκομείου Σκοπίων

948

Στις 26 Μαρτίου είχαμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχθούμε το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό του Γηροκομείου Σκοπίων JOU DOM ZA STARI LICA- ZAFIR SAJTO στο πλαίσιο ανταλλαγής επιστημονικών επισκέψεων κατά το πρόγραμμα Erasmus+ επαγγελματιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διασύνδεση έγινε μέσω του γηροκομείου ‘Καλός Σαμαρείτης’, τρόφιμοι του οποίου απολαμβάνουν των νευροψυχολογικών ελέγχων και παρεμβάσεων του Κέντρου μας.

Ο διευθυντής και οι επιστήμονες: κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγος οικονομολόγος, γενικών καθηκόντων και η επιστάτης και οδηγός των λεωφορείου που εξυπηρετεί τους ωφελούμενους του γηροκομείου, ενημερώθηκαν περί των παρεχόμενων υπηρεσιών του κέντρου μας και περί της όλης φιλοσοφίας των Κέντρων Ημέρας ως παραρτημάτων της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών. Απόλαυσαν της περιήγησης και έλαβαν γνώση των ραντεβού και των θεματικών που καλύπτουν οι μη φαρμακευτικές νοητικές παρεμβάσεις καθώς και οι ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης περιθαλπόντων. Εντυπωσιάστηκαν από τον αριθμό των ατόμων που ωφελούνται των υπηρεσιών και του όλου ζεστού κλίματος που επικρατεί ανά ομάδα παρέμβασης.

Όλα συζητήθηκαν στη διεθνή γλώσσα, επιλύθηκαν απορίες, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών περί των θεμάτων της τρίτης ηλικίας εν γένει και δη της άνοιας και των νοητικών διαταραχών. Μάλιστα, υποσχέθηκαν σε εκ νέου επίσκεψη και πρότειναν και μια γιατί όχι και δική μας μελλοντική επίσκεψη στη χώρα και στο χώρο τους.

Άλλωστε, δεν υπάρχουν σύνορα στη φροντίδα και στην αγάπη για την τρίτη ηλικία.