Φίλοι Μουσείου Πόλης Κατερίνης: Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τη σχέση λογοτεχνίας και θεάτρου

288

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 3 Απριλίου, στο Κέντρο Τεχνών Εννέα Μούσες, με θέμα «Λογοτεχνία και θέατρο», που έγινε στο πλαίσιο της διοργάνωσης της έκθεσης για τα 44 χρόνια του Θεάτρου Πήγασος.

Ο ποιητής – φιλόλογος και κριτικός λογοτεχνίας Αντώνης Κάλφας, ο Δρ  Ιστορίας της Τέχνης – εικαστικός Νικόλαος Γραίκος και η φιλόλογος και μέλος των Φίλων Μουσείου Πόλης Κατερίνης Σοφία Ελευθεριάδου ανέπτυξαν μία σειρά από θέματα που έχουν να κάνουν με την αλληλεπίδραση και τη συνάντηση των δύο τεχνών, της λογοτεχνίας και του θεάτρου. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στην τοπική παραγωγή θεατρικών παραστάσεων, βασισμένων πάνω σε λογοτεχνικά κείμενα ντόπιων δημιουργών, καθώς και στον τρόπο προσέγγισης της λογοτεχνίας από τη θεατρική ομάδα του Πήγασου, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε ο σκηνοθέτης Χάρης Αμανατίδης.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της διοργάνωσης της έκθεσης για τα 44 χρόνια λειτουργίας του Θεάτρου Πήγασος, οι Φίλοι Μουσείου Πόλης Κατερίνης έχουν επίσης προγραμματίσει μία ακόμη ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Θέατρο-τοπικότητα και παγκοσμιότητα» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου. Στη συζήτηση συμμετέχουν οι Γρηγόρης Παπαχρήστος, Δημήτρης Σιακάρας και Γιώργος Χανδόλιας.

Επόμενη παράλληλη εκδήλωση της διοργάνωσης είναι τη Δευτέρα 8 Απριλίου και ώρα 19:30, μία Performance, όπου οι ηθοποιοί του Πήγασου θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από θεατρικές παραστάσεις.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Παρασκευή 05 Απριλίου | 10.00  Αφήγηση παραμυθιών

Δευτέρα 08 Απριλίου | 19.30 PERFORMANCE με αποσπάσματα από παραστάσεις του “ΠΗΓΑΣΟΥ”

Τρίτη 09 Απριλίου | 10.00  Αφήγηση παραμυθιών

Παρασκευή 12 Απριλίου  | 10.00 Αφήγηση παραμυθιών

Σάββατο 13 Απριλίου | 12.00 Αφήγηση παραμυθιών

Κυριακή 14 Απριλίου  | 12.00 Αφήγηση παραμυθιών

Δευτέρα 15 Απριλίου | 20.30 Συζήτηση «Θέατρο-τοπικότητα και παγκοσμιότητα» Γρηγόρης Παπαχρήστος, Δημήτρης Σιακάρας, Γιώργος Χανδόλιας

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 Απριλίου και γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης. Είσοδος ελεύθερη.

Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 13:00 | 18:00 – 21:00