Σπαρτιάτες: Παραγγελία για διώξεις σε 11 βουλευτές και Κασιδιάρη για εξαπάτηση εκλογέων

999

Την άσκηση δίωξης σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατιών αλλά και σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη. Η παραγγελία για δίωξη, αφορά στο αδίκημα της εξαπάτησης των εκλογέων.

Για ποιους βουλευτές ζητείται άσκηση δίωξης

Συγκεκριμένα οι βουλευτές των Σπαρτιατών για τους οποίους  ζητείται η άσκηση της ποινικής δίωξης είναι:

 1. Αθανάσιος ΧΑΛΚΙΑΣ,
 2. Χαράλαμπος ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ
 3. Γεώργιος  ΜΑΝΟΥΣΟΣ,
 4. Αλέξανδρος ΖΕΡΒΕΑΣ,
 5. Ιωάννης ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ,
 6. Διονύσιος ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
 7. Γεώργιος ΑΣΠΙΩΤΗΣ
 8. Μιχαήλ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ
 9. Ιωάννης ΚΟΝΤΗΣ
 10. Πέτρος  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
 11. Κωνσταντίνος ΦΛΩΡΟΣ

Επίσης, η παραγγελία αφορά και σε δικηγόρο ο οποίος συμμετείχε όπως προέκυψε στις επαφές του Ηλία Κασιδιάρη με τους υποψήφιους και μετέπειτα βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες» για συνέργεια στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κ. Αδειλίνη στην παραγγελία της δεν περιλαμβάνει τον αρχηγό του κόμματος Βασίλη Στίγκα, ο οποίος, είχε προχωρήσει σε δημόσιες καταγγελίες για «έκνομες και υπόγειες πρακτικές στο κόμμα του που παραπέμπουν σε Greek Mafia και Don Korleone». Η καταγγελία που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει και η εισαγγελική έρευνα που διενήργησε προσωπικά η εισαγγελέας του ΑΠ.

Τι ζητά για Κασιδιάρη – Κινούσε τα νήματα μέσα από τη φυλακή

Ως προς τον Ηλία Κασιδιάρη, η εισαγγελική λειτουργός ζητά από τις εισαγγελικές αρχές να του ασκήσουν δίωξη ως ηθικό αυτουργό της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, καθώς η εισαγγελική έρευνα έδειξε ότι στο κόμμα υπήρχε υποκρυπτόμενη ηγεσία, πραγματικός ηγέτης των “Σπαρτιατών” ήταν δηλαδή ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος κινούσε τα νήματα μέσα από τη φυλακή, καθοδηγώντας τα στελέχη του κόμματος, αλλά και συμβάλλοντας καθοριστικά, ώστε το άγνωστο μέχρι πριν τις εκλογές κόμμα να καταφέρει να μπει στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε συνεχείς επαφές με υποψήφιους βουλευτές των Σπαρτιατών και ότι αυτός επί της ουσίας τους έδινε τις κατευθυντήριες γραμμές και την πολιτική στήριξη.