Υπογράφηκε από την Υφυπουργό Ανάπτυξης Άννα Μάνη η ένταξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο εμβληματικό έργο «Έξυπνη Μεταποίηση» του Ταμείου Ανάκαμψης

73

Η συγκεκριμένη δράση, ύψους 73.227.620 ευρώ, αφορά πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του μεταποιητικού και βιομηχανικού κλάδου.

Χρηματοδοτούνται επενδυτικά σχέδια με προϋπολογισμό από 250.000 ευρώ έως 6.000.000 ευρώ για την ενίσχυση της τεχνολογικής τους υποδομής και την αναβάθμιση του κατασκευαστικού τους εξοπλισμού με χρήση έξυπνων τεχνολογιών αιχμής με χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης κυρία Μάνη δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα,, η οποία αποτελεί τη βάση της ελληνικής οικονομίας.

Η δράση «Έξυπνη Μεταποίηση» στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των μεταποιητικών – βιομηχανικών επιχειρήσεων:

  • προωθώντας την ψηφιοποίηση των παραγωγικών τους διαδικασιών
  • ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά τους στη διεθνή αγορά
  • βελτιώνοντας την παραγωγικότητά τους
  • αναβαθμίζοντας τις υποδομές σε συστήματα έξυπνης μεταποίησης
  • δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Ευχαριστώ τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, καθώς και το Οικονομικό και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, που συνέδραμαν καθοριστικά για τη μέχρι σήμερα ένταξη των έργων, σε μια προσπάθεια η οποία συνεχίζεται έως την ολοκλήρωσή τους.

Αξιοποιώντας τους σημαντικούς πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, για τη δημιουργία του οποίου πρωταγωνίστησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υλοποιούμε τη δέσμευσή μας για μια οικονομία που βασίζεται στην καινοτομία και την ψηφιακή τεχνολογία.

Στόχος της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Κυβέρνησης είναι να δημιουργήσουμε  μια ανθεκτική και καινοτόμο βιομηχανία, σύμφωνα με το μοντέλο Industry 4.0».