Τέμπη: Έφοδος της Αστυνομίας στα γραφεία του ΟΣΕ – Κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι με ηχητικά

224

Έφοδο στα γραφεία του ΟΣΕ έκαναν αστυνομικοί, μετά από εντολή του εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαϊμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας το κλιμάκιο των αρχών αφαίρεσε και πήρε σκληρούς δίσκους των ηχητικών αρχείων προκειμένου να γίνει αντιπαραβολή με στοιχεία που έχει ήδη στη δικογραφία ο εφέτης ανακριτής.

Συγκεκριμένα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνοδευόμενοι από εισαγγελέα έκαναν έρευνα αρχικά στα γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στον Σταθμό Αθηνών, όπου φυλλάσσονται οι συνομιλίες από τα καταγραφικά του Οργανισμού. Αργά το βράδυ το κλιμάκιο επισκέφτηκε και το Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ), όπου βρίσκονται τα αρχεία του συστήματος GSM-R, δηλαδή του ψηφιακού συστήματος επικοινωνίας και ραδιοκάλυψης.

Την ερχόμενη Παρασκευή 5 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί έλεγχος στα χώματα που φυλάσσονται σε ιδιωτικό οικόπεδο εργολάβου. Με παραγγελία του Εφέτη Ανακριτή, Σωτ. Μπακαΐμη που ερευνά τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, κλιμάκιο Χημικών της Χημικής Υπηρεσίας από κοινού με πραγματογνώμονες και εισαγγελικό λειτουργό θα μεταβούν την Παρασκευή στο ιδιωτικό οικόπεδο προκειμένου να κάνουν δειγματοληπτικό έλεγχο.