Charleston Open: Νικηφόρο ξεκίνημα στο χώμα για τη Σάκκαρη (highlights)

298

Θετικό ποδαρικό και στο Τσάρλστον για τη Μαρία Σάκκαρη, που επιβλήθηκε της Viktoriya Tomova με 6-3, 6-3 και πήρε σε 80 λεπτά την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Charleston Open.

Η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.7 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο.3 στο ταμπλό, δεν είχε τόσο εύκολο έργο απέναντι στην Tomova, που είχε δώσει ήδη άλλον έναν αγώνα στο τουρνουά. Και οι συνθήκες ήταν δύσκολες, με πολύ δυνατό άνεμο να δυσκολεύει τις προσπάθειες και των δυο παικτριών.

Η Σάκκαρη έκανε αρκετά λάθη στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και η Tomova κατάφερε να πάρει ένα προβάδισμα με 3-1 στο 1ο σετ. Όσο περνούσε η ώρα ωστόσο η Σάκκαρη έβρισκε τα χτυπήματά της και πήρε 5 συνεχόμενα games, για να κερδίσει το 1ο σετ με 6-3.

Είχε την ευκαιρία να κερδίσει και 6ο συνεχόμενο game η Ελληνίδα, όμως η Tomova έσβησε break point στο 1ο game του 2ου σετ και υπερασπίστηκε το σερβίς της. Για μερικά λεπτά το 2ο σετ ήταν ντέρμπι, με τη Βουλγάρα να σβήνει ακόμα ένα break point στο 5o game και να παίρνει το προβάδισμα με 3-2.

Το 6ο game ήταν που άλλαξε τα πράγματα, καθώς η Σάκκαρη κατόρθωσε να επιστρέψει από το 0-40 και να αποτρέψει το 2-4, ισοφαρίζοντας σε 3-3. Μετά απ’ αυτό τα πράγματα ξεκαθάρισαν, με τη Σάκκαρη να κάνει διαδοχικά break και να φτάνει στο 6-3 και σ’ αυτό το σετ, ολοκληρώνοντας την αποστολή της σε 1 ώρα και 20 λεπτά.

Η Σάκκαρη θα επιστρέψει την Πέμπτη στο γήπεδο, για να αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αυριανής αναμέτρησης της Lesia Tsurenko με την Astra Sharma.

Θυμίζουμε πως προέρχεται από τις πορείες έως τον τελικό του Indian Wells και τα προημιτελικά του Μαϊάμι, με τη σημερινή της νίκη να την φέρνει ήδη πολύ κοντά σε νέα άνοδο, στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης.