Άγιοι Ανάργυροι: «Έγιναν λάθη από την Αστυνομία δεν υπάρχει δικαιολογία» λέει η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

639

Ανοιχτά παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με το πώς χειρίστηκαν οι αστυνομικοί του ΑΤ Αγίων Αναργύρων, την έκκληση της άτυχης 28χρονης για προστασία και βοήθεια, η οποία εν τέλει έπεσε νεκρή έξω από το αστυνομικό τμήμα έπειτα από πολλαπλές μαχαιριές που δέχθηκε από τον πρώην σύντροφό της.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», ανέφερε ότι υπήρχε περιπολικό στην περιοχή το βράδυ της Δευτέρας. «Δεν τέθηκε ποτέ θέμα μη ύπαρξης περιπολίας στην περιοχή, υπήρχε περιπολικό στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων» δήλωσε η κ. Δημογλίδου και πρόσθεσε: «Το ερώτημα είναι το γιατί δεν κλήθηκε από τους αστυνομικούς το περιπολικό για να συνοδεύσει την κοπέλα στο σπίτι της».

Η τραγική κατάληξη ήταν να χάσει η 28χρονη τη ζωή της από τις πέντε μαχαιριές που της κατάφερε ο 39χρονος πρώην σύντροφός της, ο οποίος -όπως φαίνεται και από βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας- τής είχε στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι της και στη συνέχεια την ακολούθησε μέχρι το αστυνομικό τμήμα όπου το θύμα κατέφυγε ζητώντας προστασία.

Να σημειωθεί πως μόλις δυο αξιωματικοί υπήρχαν στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων το βράδυ της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής από τον πρώην σύντροφό της. Την ίδια ώρα ένας σκοπός υπήρχε στο σημείο και μάλιστα μόλις 20 μέτρα από το σημείο όπου δολοφονήθηκε η Κυριακή. Μάλιστα, ο σκοπός επενέβη αφότου ο δράστης αυτομαχαιρώθηκε και είχε πέσει στο έδαφος, κλωτσώντας μακριά το μαχαίρι…

Η Κωνσταντία Δημογλίδου εγγυήθηκε προσωπικά πως, «η έρευνα θα φθάσει μέχρι τέλους», επισημαίνοντας ότι, «υπάρχει και εισαγγελική έρευνα, θα αποδοθούν ευθύνες, εκεί που υπάρχουν».

«Όταν υπάρχει ένα νεκρό κορίτσι, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν καταγγελίες όταν δεν εξυπηρετούνται σωστά από την Αστυνομία.

«Είναι λάθος να αντιμετωπίζουμε έτσι το έργο της αστυνομίας για την ενδοοικογενειακή βία από ένα μεμονωμένο περιστατικό», είπε και τόνισε ότι, «κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και πρέπει να γίνεται εκτίμηση κινδύνου».

«Δεν έγιναν σωστές ενέργειες, δεν εκτιμήθηκε ο κίνδυνος και γι’ αυτό κι ελέγχονται οι αστυνομικοί», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι, όσοι αστυνομικοί ήταν στο Τμήμα το βράδυ εκείνο θα κληθούν για κατάθεση. «Δεν μιλάμε για υποστελεχωμένο τμήμα, δεν μιλάμε για λάθη που έγιναν λόγω έλλειψης προσωπικού», κατέληξε.

Καλλιακμάνης: Η Ελληνική Αστυνομία αδίκησε τον εαυτό της

«Η Ελληνική αστυνομία αδίκησε τον εαυτό της και όχι μόνο, χάθηκε μια κοπέλα που δεν θα ξαναγυρίσει», δήλωσε από την πλευρά του ο Γιώργος Καλλιακμάνης και σχολίασε ως προς το υπηρεσιακό κομμάτι ότι, «δεν θα έπρεπε να την αφήσεις να φύγει, ακόμα και να θέλει να φύγει, με διπλωματικό τρόπο, την κρατάς».

Κάνοντας μια υπόθεση μάλιστα, είπε πως, «θα μπορούσε να μπει μέσα στο Τμήμα και να την σκοτώσει αυτός» και διερωτήθηκε, «αν γινόταν κάτι, αν έριχναν μολότοφ, θα έπαιρναν την Αστυνομία;».