Εξαιρετική η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου με κεντρική ομιλήτρια την Μαρία Σπυράκη

84

Μαρία Σπυράκη: «Το δίδυμο πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, αυξάνουν την προστιθέμενη αξία των σύγχρονων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων, συμβάλλοντας στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής»

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Η μετάβαση στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση και την ανάπτυξη των Ελληνικών επιχειρήσεων»

Τα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, η οποία θα εφαρμοστεί τα επόμενα χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο τη μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα, δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη, νέα επιχειρηματικά μοντέλα και αγορές, νέες θέσεις εργασίας και τεχνολογική ανάπτυξη, παρουσίασε, η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. – Ε.Λ.Κ. κα Μαρία Σπυράκη, στο πλαίσιο μίας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Πιερίας με τίτλο «Προκλήσεις, εμπόδια και εργαλεία, για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», το απόγευμα της Δευτέρας 1 Απριλίου, στη Συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Στην ομιλία της η κα Σπυράκη αρχικά αναφέρθηκε στα βασικά προβλήματα μετάβασης στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, ιδίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, λόγω της αύξηση του κόστους ενέργειας των πρώτων υλών, τη δυσκολία ανεύρεσης εξειδικευμένου προσωπικού, την έλλειψη ρευστότητας και του μεγάλου αριθμού των δικαιολογητικών που απαιτούνται.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι η αλλαγή του τρόπου χρήσης της ενέργειας, η ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων, η αναβάθμιση των κτηρίων, η προσαρμογή στο ενεργειακό κομμάτι, σε συνδυασμό με την ψηφιοποιημένη οικονομία και την τεχνητή νοημοσύνη θα οδηγήσουν την επιχειρηματικότητα να γίνει βιώσιμη, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και αυξάνοντας την προστιθέμενη αξία των επιχειρήσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για την τεχνητή νοημοσύνη λέγοντας ότι θα βασίζεται σε προτάσεις για τη δημιουργία προϊόντων με γνώμονα τα πράσινα, βιώσιμα, επισκευάσιμα και ανακυκλώσιμα προϊόντα.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου για την φιλοξενία και για την μακρόχρονη εποικοδομητική συνεργασία τους προς όφελος των επιχειρήσεων της Πιερίας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ευχαρίστησε την κα Μαρία Σπυράκη για την παρουσία της στην Κατερίνη και για την εξαιρετική και άμεση ενημέρωση και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στις Ευρωεκλογές, δωρίζοντάς της, την εικόνα της Αγίας Αικατερίνης, της προστάτιδος της πόλης μας.

Χαιρετισμό απηύθυναν, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Βαγγέλης Γερολιόλιος, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Κατερίνης κα Ελίνα Διαμαντοπούλου, ο κ. Μάκης Παπαδημητρίου ως εκπρόσωπος της Υφυπουργού κα Άννας Μάνη-Παπαδημητρίου, ο κ. Μπάμπης Μπρουσκέλης ως εκπρόσωπος του Βουλευτή Σπύρου Κουλκουδίνα και ο πρ. Δήμαρχος και τ. Βουλευτής κ Σάββας Χιονίδης.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης η Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Μετά το τέλος της ενημέρωσης, ακολούθησε συζήτηση και πλήθος φωτογραφιών και ερωτήσεων στην κα Σπυράκη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τοπικές αρχές, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, Σωματείων και Συλλόγων, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και πλήθος επιχειρηματιών της Πιερίας.