Επιμελητήριο Πιερίας: Έγινε το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του ΒΙΟ.ΠΑ. Κατερίνης

70

Το μεσημέρι της Κυριακής 31 Μαρτίου 2024, με πρωτοβουλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας, κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεών του, σύσκεψη με θέμα την οργάνωση συντονισμένης προσπάθειας των πολιτικών, αυτοδιοικητικών, επιχειρηματικών παραγόντων και του Επιμελητηρίου Πιερίας, προκειμένου να λάβει «σάρκα και οστά», ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα των τελευταίων ετών, ΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Στη σύσκεψη, εκτός από τον οικοδεσπότη κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου και τους εξειδικευμένους συμβούλους της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος για την δημιουργία ΒΙΟ.ΠΑ, κ. Μανώλη και Σωκράτη Μπαλτά, συμμετείχαν:

Η υφυπουργός Ανάπτυξης κα Άννα Μάνη, ο Βουλευτής Πιερίας κ. Φώντας Μπαραλιάκος, ο Βουλευτής Πιερίας κ. Κομνηνός Δελβερούδης, η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, ο κ. Χαράλαμπος Μπρουσκέλης, ως εκπρόσωπος του Βουλευτή Πιερίας, κου Σπύρου Κουλκουδίνα, καθώς και ο τ. Βουλευτής και πρώην Δήμαρχος Κατερίνης, κ Σάββας Χιονίδης, επί ημερών του οποίου χωροθετήθηκε επισήμως η περιοχή δημιουργίας του ΒΙΟ.ΠΑ. Κατερίνης.

Η υλοποίηση αυτού του μεγαλόπνοου έργου, προσφέρει τεράστια αναπτυξιακά πλεονεκτήματα στην επιχειρηματική κοινότητα και στην οικονομία της Πιερίας.

Τα βασικότερα είναι οι ευρείες δυνατότητες χρηματοδότησης του έργου, από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους, η δημιουργία σύγχρονων υποδομών, όπως δίκτυο ηλεκτροδότησης, ύδρευσης, αποχέτευσης, οδοποιίας, πολεοδόμηση, διασύνδεση με ψηφιακά και ενεργειακά δίκτυα, καθορισμός πολλαπλασίων συντελεστών δόμησης, σε σχέση με τους ισχύοντες μέχρι σήμερα, η μετατροπή των αγροτεμαχίων της περιοχής σε βιομηχανικά οικόπεδα πολλαπλάσιας αξίας, σε σχέση με την τρέχουσα και τέλος η εναρμόνιση του μοντέλου βιομηχανικής ανάπτυξης του τόπου μας, με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, τα οποία θα είναι προϋπόθεση στο εξής, για την εξασφάλιση ευνοϊκού ρυθμιστικού πλαισίου λειτουργίας και χρηματοδότησης των βιομηχανικών υποδομών.

Η αναγκαιότητα της άμεσης και συντονισμένης έναρξης των προσπαθειών για τη πραγματοποίηση ενός απαραίτητου έργου, που λιμνάζει επί σειρά ετών, έγινε απολύτως κατανοητή από όλους τους συμμετάσχοντες στη σύσκεψη και η δέσμευσή τους για τη δυναμική συνέχιση των προσπάθειών τους, προς αυτή την κατεύθυνση, ΥΠΗΡΞΕ ΟΜΟΦΩΝΗ.

Πραγματικά αξίζει τον κόπο για την Πιερία μας.