Συνάντηση “Πρωτοβουλίας Πολιτών για τον Πολιτισμό στην Πιερία” με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Πύδνας-Κολινδρού κ. Κοεμτζή Δημήτριο

390

Την Παρασκευή 29-03-2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Πύδνας-Κολινδρού κ. Κοεμτζή Δημητρίου και της εκπροσώπου της Πρωτοβουλίας Πολιτισμού για τον Πολιτισμό στην Πιερία κ. Μαρίας Καρανίκα. Οι δυο τους συζήτησαν σχετικά με θέματα που άπτονται της πλούσιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου και ο κ. Κοεμτζής ενημερώθηκε σχετικά με τη δράση της Πρωτοβουλίας που ξεκίνησε το 2021, καθώς και τις προσπάθειες που κάνει η ομάδα για τη διάσωση, ανάδειξη και προβολή των αρχαιοτήτων και μνημείων της περιοχής. Τονίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο Πολιτισμός στη βόρεια Πιερία βρίσκεται στην αφάνεια εδώ και χρόνια και ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα λειτουργικότητας των μουσειακών κι αρχαιολογικών χώρων του τόπου, οι οποίοι ανήκουν στην ΕΦΑ Πιερίας.

Κυρίως η συζήτηση εστιάστηκε στο αίτημα που κατέθεσε η Πρωτοβουλία Πολιτών στις 04-03-2024 με ΑΠ 93041 στην Υπουργό Πολιτισμού κ. Λ. Μενδώνη σχετικά με το κτίριο της Επισκέψιμης Μουσειακής Αποθήκης στο Μακρύγιαλο (ΕΜΑΜ). Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στα σπουδαία ευρήματα για τα οποία κατασκευάστηκε μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ το εν λόγω κτίσμα, το οποίο πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει πλήρως και να στηριχθεί από την Πολιτεία για να μπει στο μουσειακό χάρτη της χώρας μας. Συμφώνησαν από κοινού στη στρατηγική σημασία του συγκεκριμένου χώρου και ο κ. Αντιδήμαρχος ήταν πολύ θετικός στο να προσφέρει αρωγή και συνεργασία όσον αφορά στην ανάδειξη και αξιοποίηση του θέματος. Άλλωστε, η ενίσχυση της ΕΜΑΜ θα φέρει μόνο θετικά αποτελέσματα στην τοπική κοινωνία, όπως η προβολή της Προϊστορίας και Ιστορίας του τόπου, καθώς κι η ενίσχυση της τουρισμού, που συνεπάγεται την οικονομική πρόοδο.