Σειρά σεμιναρίων στον Δ.Κατερίνης για τη διαχείριση και φροντίδα ζώων συντροφιάς

151

Στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται ενόψει της παγκόσμιας ημέρας αδέσποτων ζώων, σεμινάρια οργανώνει ο Δήμος Κατερίνης και η Αντιδημαρχία Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τη Zero Stray Academy. Τα σεμινάρια ξεκίνησαν την Τρίτη 26/3 διαδικτυακά, συνεχίστηκαν την Τετάρτη 27/3 και την Πέμπτη 28/3 με δια ζώσης εκδηλώσεις στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης και ολοκληρώνονται σήμερα, Παρασκευή 29/3, στον ίδιο χώρο.

Η σειρά αυτών των εκδηλώσεων κορυφώνονται την Κυριακή 7 Απριλίου υπό τον γενικό τίτλο «Γιορτή Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων», που καθιερώνει από φέτος ο Δήμος Κατερίνης σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας καθώς επίσης και με αρμόδιους φορείς και εθελοντικές ομάδες.

Κατά την πρώτη ημέρα των δια ζώσης σεμιναρίων παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων που είναι αρμόδιος για τα αδέσποτα, ο Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου, εκπρόσωποι από τη Βέροια, από τη Θεσσαλονίκη και από την Καβάλα, καθώς επίσης και μια εθελόντρια από την Κρήτη. Παραβρέθηκαν ακόμη, οι δημοτικοί υπάλληλοι του τμήματος προστασία ζώων του Δήμου Κατερίνης, οι συμβεβλημένοι συνεργάτες περισυλλογής και φροντίδας του Καταφυγίου ζώων, οι πιστοποιημένοι εθελοντές του Δ. Κατερίνης αλλά και εκπρόσωποι των φιλοζωικών σωματείων «Άργος» και «Κιβωτός».

Τα δια ζώσης σεμινάρια αποδεικνύονται, στην πράξη, ως εξαιρετικά χρήσιμα, επειδή δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να μάθουν, στη θεωρία και στην πράξη, και μέσα από τις εισηγήσεις και τη συζήτηση που ακολουθεί, κάποια σημαντικά στοιχεία που είναι απολύτως αναγκαία για τη διαχείριση και φροντίδα ζώων συντροφιάς. «Πρόκειται για έναν διαδραστικό τρόπο μάθηση για τους πιστοποιημένους εθελοντές», όπως δήλωσε χθες ο Αντιδήμαρχος, Θωμάς Αναστασιάδης.

Την πρώτη ημέρα του σεμιναρίου, Τετάρτη 27/3, έγιναν μαθήματα παροχής πρώτων βοηθειών για τα ζώα από την κτηνίατρο Νεφέλη-Σωτηρία Σίνου, που είναι και συνεργάτιδα της Ακαδημίας (Zero Stray Academy), καθώς και από τη διευθύντρια της Ακαδημίας, Σταματίνα Σταματάκου. Την Πέμπτη 28/3, έγιναν μαθήματα περισυλλογής γατιών και σκυλιών και πραγματοποιήθηκε επίδειξη από συγκεκριμένο εκπαιδευτή διασώστη για περισυλλογή κάποιων ζώων από την πόλη, τα οποία οδηγήθηκαν σε στείρωση.

Στόχος πραγματοποίησης των σεμιναρίων είναι η ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων που άρχισαν πριν από ενάμισι μήνα με διαδικτυακά σεμινάρια «ώστε να έχουμε μια πλήρη εικόνα προκειμένου να συντάξουμε το επιχειρησιακό πρόγραμμα το οποίο θα κατατεθεί σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.