Ποινή ισόβιας κάθειρξης στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Ομόφωνη η απόφαση

487

Ισόβια κάθειρξη η ποινή που επιβλήθηκε από το Δικαστήριο στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της κόρης της Τζωρτζίνας. Η απόφαση είναι ομόφωνη.

Η Εισαγγελέας πρότεινε για την Ρούλα Πισπιρίγκου την ποινή της ισόβιας κάθειρξης δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

«Έπειτα από 99 συνεδριάσεις, λύεται η συνεδρίαση» είπε η πρόεδρος του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ρίχνοντας αυλαία στην πολύκροτη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η δικαστική λειτουργός ενημέρωσε την καταδικασμένη πλέον σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας πως μπορεί να ασκήσει έφεση, με την 35χρονη να απαντά: «Την έχω ασκήσει ήδη».

Νωρίτερα προχώρησε στην απόρριψη του αιτήματος της υπεράσπισης για διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διερευνηθεί η τέλεση του αδικήματος της ψεύδους κατάθεσης για τον Μάνο Δασκαλάκη και τους γιατρούς που κατέθεσαν στην υπόθεση αποφάσισε το δικαστήριο, υιοθετώντας τη σχετική πρόταση της εισαγγελέως.