Πλαταμώνας: Στον “βασιλιά” των μανιταριών η barchetta και η μαρίνα

469

Νέα σελίδα για το λιμάνι του Πλαταμώνα και μαζί την barchetta, το εμβληματικό τοπόσημο διασκέδασης, που, μετά από μια σεζόν εκτός λειτουργίας, ετοιμάζει δυναμική επιστροφή στο κοινό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, η διαχείριση του χώρου πέρασε στον Σάκη Κεχαγιά, βορειοελλαδίτη επιχειρηματία – γνωστό από τον χώρο των μανιταριών και την «Μανιτάρια Κεχαγιάς Α.Ε.».

Ο Κεχαγιάς πλειοδότησε στον πρόσφατο διαγωνισμό του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας με ενοίκιο 110.000 ευρώ τον χρόνο, τίμημα που περιλαμβάνει την μαρίνα σκαφών, ένα μικρό πάρκινγκ, και την barchetta. Σε ότι αφορά την τελευταία, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανακαινιστεί πλήρως και θα ξεκινήσει να λειτουργεί στις 20 Απριλίου ενώ τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τις 26 του ίδιου μήνα.

Ο Κεχαγιάς, που είναι συνώνυμο των μανιταριών στη χώρα μας, διαθέτει στον Πλαταμώνα και το ξενοδοχείο Diverso (πρώην Royal). Η «Μανιτάρια Κεχαγιάς Α.Ε.» ξεκίνησε το 1988, αρχικά μέσω εισαγωγών, και αργότερα πέρασε στην καλλιέργεια με δικές της παραγωγικές μονάδες, ενώ σήμερα πραγματοποιεί σημαντικές εξαγωγές.

Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στο Κιλκίς ενώ η εταιρεία διαθέτει καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.