Ενημερωτικές Δράσεις της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας

116

Στο πλαίσιο της  ενημέρωσης  εκπαιδευτικών-μαθητών σε σχολεία, πάνω  σε θέματα  Πρώτων Βοηθειών, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας προέβη σε δύο ακόμη δράσεις. Πιο συγκεκριμένα η πρώτη έλαβε χώρα παρουσίαση —εκπαίδευση  στους εκπαιδευτικούς και μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης κατόπιν προσκλήσεως της Διευθύντριας κας Σοφίας Αργυροπούλου. Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Αιγινίου κατόπιν προσκλήσεως του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Την εκπαίδευση πραγματοποίησαν στο μεν 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης οι διασώστριες  κυρίες  Ελπίδα Τσολάκη και Αθηνά Γεραρίδου ενώ στο 1ο ΕΠΑΛ Αιγινίου η Κυρία  Αθηνά Γεραρίδου. Η ανταπόκριση  των συμμετασχόντων ήταν πολύ θετική και άκρως ενθαρρυντική  για το έργο και την προσπάθεια της Διασωστικής Ομάδας.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε  την Κυρία Σοφία Αργυροπούλου για την πρόσκληση, όπως επίσης τους εκπαιδευτικούς  και τους μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης που συμμετείχαν αλλά και για την ενθουσιώδη και ενεργή συμμετοχή στην πραγματοποιηθείσα παρουσίαση-εκπαίδευση.

Θερμές ευχαριστίες θα θέλαμε να απευθύνουμε επίσης και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Αιγινίου για την πρόσκληση, υποδοχή, ενεργή συμμετοχή..

Ευχόμαστε η συνεργασία να συνεχιστεί και να αποτελέσει αφορμή για ευρύτερη διάδοση της γνώσης πάνω σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών στην υπόψη περιοχή. Η Ομάδα μας θα συνεχίσει τις δράσεις της  για την ενημέρωση της κοινωνίας  πάνω σε θέματα  Πρώτων Βοηθειών (Τραύμα-Καρδιακή Ανακοπή-Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση κτλ) και είναι στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου.