ΗΠΑ: Κατέρρευσε η γέφυρα Key Bridge – Έπεσε πάνω της φορτηγό πλοίο – φόβοι για θύματα

368

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ όταν φορτηγό πλοίο που μετέφερε κοντέινερ χτύπησε έναν από τους πυλώνες γέφυρας με αποτέλεσμα την κατάρρευσή της.

Δείτε ζωντανή εικόνα από το σημείο:

Γύρω στη 01:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) έγινε γνωστό ότι ένα μεγάλο πλοίο προσέκρουσε σε ένα από τα δοκάρια της γέφυρας με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά και να καταρρεύσει μέρος της.

Το πλοίο τυλίχθηκε στις φλόγες προτού βυθιστεί, ενώ πολλά οχήματα έπεσαν στον ποταμό μετά την κατάρρευση της γέφυρας.

Η γέφυρα που κατέρρευσε είναι η Francis Scott Key Bridge ενώ το πλοίο που έπεσε πάνω της φέρεται να είναι σημαίας Σιγκαπούρης.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες στη γέφυρα τη στιγμή της κατάρρευσής της υπήρχαν 3-4 ιδιωτικά οχήματα και επτά εργάτες

Σύμφωνα με χειριστή πυροσβεστικού πλοιαρίου «ένα πλοίο με κοντέινερ χτύπησε την Key Bridge στη Βαλτιμόρη. Τμήμα της γέφυρας έχει καταρρεύσει. Στην περιοχή σπεύδουν πλοιάρια της πυροσβεστικής και της αστυνομίας».

Δείτε χάρτη με την περιοχή στην οποία σημειώθηκε η κατάρρευση της γέφυρας

Δεν είναι γνωστό πόσα αυτοκίνητα μπορεί να βρίσκονταν στη γέφυρα τη στιγμή της κατάρρευσης. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι εργάτες, που εκείνη την ώρα εκτελούσαν εργασίες στη γέφυρα, έπεσαν επίσης στο νερό.

Η συγκεκριμένη γέφυρα κατασκευάστηκε το 1977, έχει μήκος 2.632 μέτρα και εξυπηρετεί περίπου 11,5 εκατομμύρια οχήματα ετησίως. Tο πλοίο που έπεσε πάνω της φέρεται να είναι σημαίας Σιγκαπούρης.