Η Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου στη σημαντική έκθεση «Η Τεχνολογία στη μάχη κατά των Πυρκαγιών»

από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPO) και τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Ο.Β.Ι.)

87

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Ο.Β.Ι., εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ανάπτυξης και στον E.P.O., για την εξαιρετική διοργάνωση της Έκθεσης με θέμα «Η Τεχνολογία στη μάχη κατά των Πυρκαγιών», τόνισε η Υφυπουργός Ανάπτυξης, κατά την τοποθέτησή της στην τελετή εγκαινίων, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η έκθεση αποτελεί μια εξαιρετική πρωτοβουλία που φέρνει στο φως μια ευρεία γκάμα από τεχνολογίες και εφευρέσεις που στοχεύουν στην πρόληψη, την καταπολέμηση των πυρκαγιών και την αποκατάσταση καμένων εκτάσεων.

Από προηγμένα συστήματα επιτήρησης με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και drones, έως νέα υλικά για την προστασία των δασών και την καταπολέμηση των πυρκαγιών, η έκθεση προσφέρει μια μοναδική επίδειξη των δυνατοτήτων που έχουν οι εφευρέσεις στον αγώνα ενάντια σε αυτές τις καταστροφές, δήλωσε η Υφυπουργός.

Κλείνοντας, η κα Μάνη, υπογράμμισε τη σημασία της πρόληψης στη μάχη κατά των δασικών πυρκαγιών, σημειώνοντας πως η τεχνολογία και η καινοτομία προσφέρουν νέες ελπίδες για αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση, σε έναν κόσμο όπου οι περιβαλλοντικές απειλές και οι φυσικές καταστροφές γίνονται όλο και πιο συχνές.

Παράλληλα, επισήμανε την αξία της συνεργασίας μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και με την ακαδημαϊκή κοινότητα.

«Η κυβέρνηση πιστεύει στις νέες τεχνολογίες. Το Υπουργείο Ανάπτυξης υλοποιεί προγράμματα για την ενίσχυση της έρευνας, προκειμένου να ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη καινοτομιών από τη βιομηχανία.

Το μήνυμα που στέλνει η έκθεση είναι σαφές: η τεχνολογία και η καινοτομία διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών», υπογράμμισε η Υφυπουργός Ανάπτυξης.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό  ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας κ. Antonio Campinos.