Η Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου στο Greek Space Tech Forum 2024 | Το διάστημα αποτελεί τον επόμενο μεγάλο στίβο καινοτομίας και ανάπτυξης

133

Στο συνέδριο Greek Space Tech Forum 2024 για το ελληνικό διαστημικό οικοσύστημα, έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, η Υφυπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στις σημαντικές επενδύσεις της Κυβέρνησης στην ανάπτυξη διαστημικών τεχνολογιών μέσα από την υλοποίηση εξειδικευμένων προγραμμάτων.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η κα Μάνη είπε πως ότι η 4η Βιομηχανική Επανάσταση είναι ήδη εδώ και μας προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για ανάπτυξη και καινοτομία.

«Το διάστημα αποτελεί τον επόμενο μεγάλο στίβο καινοτομίας και ανάπτυξης και μπορεί να προσφέρει ισχυρά οικονομικά και αναπτυξιακά αποτελέσματα μεσοπρόθεσμα.  Το εγχώριο οικοσύστημα, τα τελευταία χρόνια έχει επιδείξει, αθόρυβα, ισχυρή δυναμική ανάπτυξης, έντονη εξωστρέφεια, επιχειρηματική και βιομηχανική καινοτομία», δήλωσε η Υφυπουργός Ανάπτυξης.

Όπως τόνισε, το εθνικό πρόγραμμα κατασκευής μικρών δορυφόρων, με προϋπολογισμό 60 εκατομμυρίων ευρώ, έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και αποτελεί μέρος της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

«Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό αυτού του προγράμματος είναι ότι οι δορυφόροι θα είναι made in Greece, δημιουργώντας έτσι μεγάλες ευκαιρίες για την εγχώρια βιομηχανία. Οι προσπάθειες αυτές εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για τη Βιομηχανία, που επιδιώκει να ενισχύσει την ελληνική οικονομία μέσω της καινοτομίας και της τεχνολογικής ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δεσμευτεί ακλόνητα στην υποστήριξη της καινοτομίας. Η επένδυση στην έρευνα και η έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων είναι κεντρικοί πυλώνες της πολιτικής μας, αποσκοπώντας στη δημιουργία μιας ισχυρής και ανθεκτικής οικονομίας που θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις του αύριο», σημείωσε η Υφυπουργός Ανάπτυξης.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε από την ethosEVENTS, με την συνδιοργάνωση της Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ) και του Ελληνικού Συνεργατικού Σχηματισμού Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster) του Corallia.