Παροχή (δωρεάν) τεχνογνωσίας για τη διαχείριση των αδέσποτων | 26 έως 29/03 στο Πνευματικό Κέντρο Δ. Κατερίνης

Για πρώτη φορά στην Κατερίνη, τα σεμινάρια της Zero Stray Academy |

124

Ο Δήμος Κατερίνης υποδέχεται το τετραήμερο 26 έως 29 Μαρτίου, τη Zero Stray Academy, την πρώτη ακαδημία στην Ελλάδα που παρέχει γνώσεις στους Δήμους, με σκοπό να επιτύχουν αρχικά τη μείωση του αριθμού και στη συνέχεια την εξάλειψη των αδέσποτων σκύλων και γατών εκτός δομών φιλοξενίας.

Τα σεμινάρια της Ακαδημίας, τα οποία ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο και ολοκληρώνονται στην πόλη μας, παρακολουθούν: ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Θωμάς Αναστασιάδης, τα στελέχη του τμήματος προστασίας ζώων του Δήμου Κατερίνης, η Δημοτική Αστυνομία και εθελοντές του Δήμου.

Παράλληλα, ο κος Αναστασιάδης, επιλέχθηκε από την ακαδημία, ως ένας εκ των εισηγητών σε σεμινάριο που παρακολούθησαν οι  Δήμοι που συμμετέχουν στα μαθήματα του προγράμματος.

Το εξειδικευμένο τετραήμερο πρόγραμμα αποκλειστικά για «περισυλλογή, διάσωση και πρώτες βοήθειες» σε σκύλους και γάτες πραγματοποιείται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, εντελώς δωρεάν, ενώ ευπρόσδεκτοι σε αυτό, είναι όλοι οι συμμετέχοντες των όμορων δήμων, τόσο εργαζόμενοι όσο και μεμονωμένοι εθελοντές ή μέλη φιλοζωικών οργανώσεων.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

«Περισυλλογή & Πρώτες Βοήθειες» – 26 – 29 Μαρτίου 2024

26/3 Εξ αποστάσεως – Διαδικτυακά

27/3 Διά ζώσης – Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κατερίνης

28/3 Διά ζώσης – Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κατερίνης

29/3 Διά ζώσης – Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κατερίνης

Ώρες διεξαγωγής:

10:00-15:00

Νεφέλη Σίνου, κτηνίατρος με εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων

Αλέξης Μαντζώρος, έμπειρος διασώστης – μέλος ομάδας Alma Libre

Δημήτρης Γραμματικάκης, αμιγώς θετικός εκπαιδευτής – μέλος ομάδας Alma Libre

 

Όπως τονίζει ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Θωμάς Αναστασιάδης:  «Είμαι πολύ χαρούμενος που η Zero Stray Academy, επέλεξε φέτος την Κατερίνη για τα δωρεάν σεμινάρια που παρέχει σε Δήμους όλης της χώρας, αναγνωρίζοντας θετικά τις πρώτες προσπάθειες που κάνουμε ως νέα διοίκηση. Ευχαριστώ θερμά την κυρία Σταματίνα Σταματάκου για τις υπηρεσίες που παρέχει η ακαδημία στους Δήμους όλης της χώρας και ιδιαίτερα που επέλεξε την πόλη μας για τα δια ζώσης μαθήματα του προγράμματος».