Φίλοι Μουσείου Πόλης Κατερίνης: Έκθεση –  αφιέρωμα στα 44 χρόνια του Θεάτρου Πήγασος

483

Ένα συναρπαστικό αφιέρωμα στα 44 χρόνια παρουσίας και προσφοράς του Θέατρου Πήγασος στην καλλιτεχνική δημιουργία της πόλης μας, διοργανώνουν οι Φίλοι του Μουσείου Πόλης Κατερίνης στο Κέντρο Τεχνών Εννέα Μούσες (πρώην αρχοντικό Τσαλόπουλου).

Πρόκειται για μια πολυθεματική έκθεση, την οποία επιμελήθηκε ο ιστορικός τέχνης και εικαστικός Νικόλαος Γραίκος, στην οποία παρουσιάζονται τεκμήρια από την πολύχρονη ιστορία του θιάσου. Η έκθεση δομείται σε τέσσερις ενότητες και περιλαμβάνει κοστούμια από επιλεγμένες παραστάσεις αρχαίου δράματος και σύγχρονου δραματολογίου, φωτογραφικό και έντυπο υλικό, σκηνικά αντικείμενα καθώς και άλλα ντοκουμέντα από τις πολυάριθμες παραγωγές του θεάτρου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 19:30 και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 Απριλίου.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις της διοργάνωσης, έχουν προγραμματιστεί ομιλίες και ειδικές παρουσιάσεις που αφορούν στην ιστορία του θιάσου όσο και δράσεις για τα παιδιά.  Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – συζήτηση για το θέατρο και τη λογοτεχνία, ενώ ηθοποιοί του Θέατρου Πήγασος θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από θεατρικά έργα και θα διαβάσουν αποσπάσματα από κλασικά θεατρικά κείμενα.

Στο χώρο θα υπάρχει και ειδική αίθουσα για το παιδικό θέατρο, με αντικείμενα και σκηνικά που χρησιμοποιήθηκαν στις θεατρικές παραγωγές του Πηγάσου. Ο χώρος είναι διαθέσιμος και για τους μαθητές των σχολείων για οργανωμένες επισκέψεις, κατόπιν συνεννοήσεως.

Info:

44 χρόνια Θέατρο Πήγασος

Διοργάνωση: Φίλοι Μουσείου Πόλης Κατερίνης

Εγκαίνια: Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 | 19:30

Διάρκεια: 27 Μαρτίου – 17 Απριλίου 2024

Ώρες λειτουργίας:10:00 – 13:00 | 18:00 – 21:00

Επιμέλεια έκθεσης: Νικόλαος Γραίκος. Δρ Ιστορίας της Τέχνης