Έναρξη “Εαρινών Ημερών Μουσών” από την Εστία Πιερίδων Μουσών | Προβολή ταινίας BROMELIA

254

Στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου “Ευκαρπίδη” πρόβλήθηκε εχθές Πέμπτη 21 Μαρτίου η καθηλωτική ταινία Bromelia της Κατερινιώτισσας η οποία ζει στην Αργεντινή, Ευτέρπης Χαραλαμπίδη.

H ταινία προβλήθηκε για να τιμήσει την παγκόσμια ημέρα συνδρόμου Down, αλλά και για να αναδείξει ευαίσθητα κοινωνικά θέματα όπως η διαφορετικότητα, η θέση της γυναίκας στην κοινωνία, η αγάπη για τα ζώα, το δικαίωμα του καθένα να ορίσει τη ζωή του.. Ειδικά για τα παιδιά με σύνδρομο Down, η ταινία ανέδειξε πως πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη σωστή υποστήριξη και τον ίδιο σεβασμό και αξιοπρέπεια όπως κάθε άλλο παιδί. Όλοι ανεξαρτήτως χαρακτηριστικών, έχουν το δικαίωμα να συμπεριλαμβάνονται στην κοινωνία και να τους δίνονται οι δυνατότητες να εξελιχθούν και να αναδειχθούν όπως όλοι μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία προβλήθηκε το πρωί για περίπου 150 μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης και το απόγευμα για τους ενήλικες. Στο κάλεσμα της Εστίας ανταποκρίθηκαν επίσης μαθητές από το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Κατερίνης, εκπρόσωποι από τη “Μέριμνα Κατερίνης”, το Ειδικό σχολείο, ο σύλλ.  ΑΜΕΑ “Στηρίζω”, όπως επίσης εσπρόσωπος του Βουλευτή κ. Κομνηνού Δελβερούδη, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης κ. Ελίνα Διαμαντοπούλου η οποία απηύθυνε χαιρετισμό, η π. Βουλευτής κ. Ελισσάβετ Σκούφα, ο π. Πρόεδρος της Ε.Π.Μ. κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο Πρόεδρος της “Σχολής Γονέων” Κατερίνης κ. Κωνσταντίνος Κορομπίλης.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε για όλους η παρουσία της οικογένειας Παγκέα από τη Λάρισα, που με το γιο τους Νίκο ο οποίος είναι άτομο με σύνδρομο Down, παρακολούθησαν την ταινία, ενώ απευθυνόμενη στο κοινό η μητέρα τόνισε πως το να είσαι διαφορετικός, δε σημαίνει πως είσαι υποδεέστερος και πως αποτελεί για την ίδια ευλογία και πηγή χαράς να έχει το Νίκο γιο της.

Την εκδήλωση συντόνισαν οι Έφοροι Λόγου, Τέχνης και Συνεδρίων κ. Σοφία Χαραλαμπίδου και κ. Σοφία Χαλκίδου.

Το Δ.Σ. της Ε.Π.Μ. νιώθει την υποχρέωση να απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κινηματογράφο “Ευκαρπίδη” ΄για τη διάθεση των αιθουσών αλλά και για την άψογη συνεργασία.