Επιμελητήριο Πιερίας: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση «Φορολογικές Υποχρεώσεις επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή»

101

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Η προσαρμοστικότητα των επιχειρήσεων στις καινοτόμες πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης είναι το κλειδί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Φορολογικής Διοίκησης»

 

Με μεγάλη συμμετοχή μελών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 20 Μαρτίου η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πιερίας, σε συνεργασία με την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Πιερίας (ΕΦΕΕΠ), με θέμα «Φορολογικές Υποχρεώσεις επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή», η οποία προκάλεσε το αμείωτο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων κατά την τρίωρη ενημέρωση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος αναφέρθηκε στις συνεχείς παρεμβάσεις που προβαίνει, ως Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, σε κυβερνητικό επίπεδο, για θέματα των επιχειρήσεων. Τόνισε, ότι βασικά στοιχεία είναι η προσαρμοστικότητα και η έγκυρη και σωστή ενημέρωση των επιχειρήσεων, σχετικά με τις καινοτόμες πρωτοβουλίες τις κυβέρνησης, οι οποίες απαιτούν τη στήριξη όλων μας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Πιερίας (ΕΦΕΕΠ), κ. Αστέριος Σιδερίδης παρουσίασε τα κύρια άρθρα του νέου φορολογικού νόμου, επισημαίνοντας με σχετικά παραδείγματα τα σημεία που θα πρέπει να προσέξουν οι επαγγελματίες. Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην ηλεκτρονική τιμολόγηση και δεν παρέλειψε να σημειώσει, ότι παρά τις όποιες ασάφειες του νόμου, ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί μονόδρομο για τις εταιρείες και την επιχειρηματικότητα και ότι θα υπάρξουν σύντομα οι απαραίτητες βελτιώσεις για κάθε επί μέρους πρόβλημα.

Στη συνέχεια ο κ. Ιωάννης Καρατζιούλας, Λογιστής – Φοροτεχνικός, σύμβουλος της Ε.Φ.Ε.Ε.Π., παρουσίασε αναλυτικά τη χρήση και λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας my DATA, τα προβλήματα και τα πρόστιμα, καταλήγοντας ότι είναι απαραίτητη η λογιστική παρακολούθηση από τις επιχειρήσεις και η συνεργασία με τον λογιστή.

Τέλος, ο κ. Γεώργιος Κήπου, Λογιστής – Φοροτεχνικός, Αντιπρόεδρος της Ε.Φ.Ε.Ε.Π., στην παρουσίασή του μίλησε για την ψηφιακή κάρτα εργασίας, επισημαίνοντας τα σημεία εκείνα τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, για την αποφυγή, ενδεχομένων προβλημάτων σε σχέση με τη χρήση της. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης απαντούσε στις ερωτήσεις και παρεμβάσεις των συμμετεχόντων, σε μια ιδιαίτερα διαδραστική διαδικασία.

Το Επιμελητήριο Πιερίας δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει τις ενημερωτικές ημερίδες, προκειμένου να διευκολυνθεί το δύσκολο έργο των επιχειρηματιών της Πιερίας.