Ευχαριστήριο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας

130

Μία ξεχωριστή παρουσίαση βιβλίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 στην
αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κονταριώτισσας. Σε μία κατάμεστη
αίθουσα η συγγραφέας κυρία Γεωργία Γκριμούλα Καραβέργου, παρουσιάζοντας το νέο της βιβλίο με τίτλο «Ιστορία της παλιάς Κονταριώτισσας» μας έκανε να συγκινηθούμε και να νιώσουμε πόσο σημαντικό είναι να γνωρίσουμε και να είμαστε σε επαφή με τις ρίζες μας.

Ένα εξαιρετικό «βιβλίο – σφραγίδα» για την Κονταριώτισσα, που περιγράφει γλαφυρά την ιστορία και την εξέλιξη της περιοχής, μέσα από πραγματικές ιστορίες, μαρτυρίες κατοίκων, φωτογραφίες και έγγραφα.

Ταυτόχρονα, φέρνει στην επιφάνεια νοσταλγικές μνήμες και λειτουργώντας ως συνδετικός κρίκος του παρόντος με το παρελθόν, χαρίζει ένα σπάνιο πλούτο γνώσης, ως παρακαταθήκη για τις νέες γενιές.

Ιδιαίτερη αξία όμως για όλους εμάς και φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση, αποκτά η αφιέρωση από την συγγραφέα της παρουσίασης του βιβλίου της, στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Πιερίας και η απόφασή της να δωρίσει τα έσοδα από τη διάθεση των βιβλίων της, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό στήριξη στα μέλη του Συλλόγου, γεγονός που έλαβε χώρα λίγες μέρες αργότερα με την παράδοση του ποσού στο νέο χώρο του Συλλόγου.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς την κυρία Γεωργία Γκριμούλα Καραβέργου, για την ευγενική της χειρονομία να δωρίσει το ποσό 1000 ευρώ για την υποστήριξη των μελών και την ενίσχυση του έργου και των δράσεων του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας. Η πρωτοβουλία της αυτή, αναδεικνύει την ευαισθησία και το μεγαλείο ψυχής και ταυτόχρονα δίνει σε μας τη δυνατότητα να επεκτείνουμε τη δράση μας και να σταθούμε αλληλέγγυοι σε ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από τον καρκίνο και τις οικογένειές τους.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Γιώργος Καπετανάκης
Πρόεδρος