Άννα Μάνη: «Προτεραιότητα για την Κυβέρνηση η στήριξη του επιχειρείν»

125

Στην Αργολίδα, σε ένα πολυπληθές κοινό, στη διοργάνωση των Επιχειρηματικών Βραβείων, ενός νέου θεσμού του Επιμελητηρίου Αργολίδος, η Υφυπουργός Ανάπτυξης, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση, είχε την ευκαιρία να απονείμει βραβεία σε τοπικές επιχειρήσεις που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους.

Η κα Μάνη αναφέρθηκε στις πολιτικές της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Ανάπτυξης που στοχεύουν στη στήριξη του «επιχειρείν», όπως η απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων, το πλαίσιο της οποίας μεταρρυθμίζεται και θα ολοκληρώνεται σε ελάχιστο χρόνο από τον υπολογιστή.

Επίσης, αναφέρθηκε στη στρατηγική για την επαναβιομηχανοποίηση της χώρας, στον πυρήνα της οποίας βρίσκεται η ανάπτυξη σύγχρονων βιομηχανικών πάρκων και κέντρων εφοδιαστικής αλυσίδας μεγάλης κλίμακας, τα οποία θα δημιουργήσουν υποδομές υποδοχής σημαντικών νέων επενδύσεων.

Τόνισε πως η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της πλούσιους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, αλλά και σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, που θα φτάσουν σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε γωνιά της χώρας.

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης, αφού συνεχάρη όλες τις επιχειρήσεις που διακρίθηκαν, δήλωσε:

«Θα συνεργαστούμε στενά με τα Επιμελητήρια, με στόχο να επιτύχουμε το όραμά μας για την οικονομία μας, για την πατρίδα μας. Επιδιώκουμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την ενσωμάτωσή τους στην αγορά για να στηρίξουν την επιχειρηματικότητα. Θέλουμε να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις αυτού του τόπου».