Indian Wells: Έφυγε για 8άδα η Σάκκαρη! (highlights)

H Μαρία Σάκκαρη λύγισε στα 3 σετ την Diane Parry και πήρε μια σπουδαία πρόκριση για τα προημιτελικά του Indian Wells!

214

Την πρώτη της πρόκριση σε έναν προημιτελικό για φέτος πανηγύρισε η Μαρία Σάκκαρη στο 1000άρι του Indian Wells, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να κερδίζει την Diane Parry με 6-2, 3-6, 6-3.

Δεν είχε εύκολο απόγευμα η Σάκκαρη, όπως δείχνει άλλωστε και το τελικό αποτέλεσμα, στο πιο κρίσιμο σημείο όμως βγήκε μπροστά, έπαιξε χωρίς φόβο και πήρε το εισιτήριο των προημιτελικών.

Η 28χρονη Ελληνίδα, Νο.9 στο ταμπλό, κέρδισε 5 συνεχόμενα games στο 1ο σετ για να το κερδίσει με 6-2. Το σετ ήταν πιο δύσκολο απ’ ότι υποδηλώνει το αποτέλεσμα, με την Parry να έχει 3 ευκαιρίες για break στο 6ο game, αλλά τη Σάκκαρη να αντέχει και να κάνει το 4-2.

Αργότερα η Γαλλίδα μπήκε για τα καλά στο ματς, καθώς έκανε το μοναδικό break σε όλο το 2ο σετ, προηγήθηκε με 4-2 και χωρίς να κινδυνέψει ούτε μια φορά με break point στο δικό της σερβίς, έφτασε στο 6-3.

Μάλιστα, η Parry έκανε και το πρώτο break του 3ου σετ, αλλά ευτυχώς για τη Μαρία όχι και το μοναδικό. Για την ακρίβεια, μόλις δέχθηκε το break πάτησε το γκάζι η Ελληνίδα τενίστρια, η οποία μετέτρεψε γρήγορα το 2-3 σε 6-3, κερδίζοντας 4 συνεχόμενα games και κάνοντας δυο συνεχόμενα break στο σερβίς της Parry.

Στο 9ο game έσβησε και ένα break point η Μαρία, που άντεξε την πίεση και τελικά έκλεισε το ματς στο σερβίς της χωρίς να μπλέξει σε μεγαλύτερες περιπέτειες, έπειτα από 2 ώρες και 11 λεπτά παιχνιδιού.

H Σάκκαρη, φιναλίστ στο Indian Wells το 2022 και ημιφιναλίστ πέρσι, θα διεκδικήσει την 3η της συνεχόμενη πρόκριση στα ημιτελικά του αμερικάνικου 1000αριού.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, θα αντιμετωπίσει την Emma Navarro, που νωρίτερα απέκλεισε την Aryna Sabalenka. Η Navarro παίζει εκπληκτικό τένις τους τελευταίους μήνες και έχει ανεβεί στο Νο.23 του κόσμου, ενώ αυτή θα είναι η 3η τους συνάντηση, με τις δυο παίκτριες να είναι στο 1-1 στα μεταξύ τους.