Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου : Για την ανάπτυξη του ορειβατικού τουρισμού, συζήτησαν με την Υφυπουργό Τουρισμού κα Έλενα Ράπτη

103

Με αφετηρία τη δυνατότητα ένταξης των Ορειβατικών καταφυγίων σε χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης,  πρόγραμμα το οποίο λήγει στο επόμενο διάστημα,  η κα Μάνη και η κα Ράπτη, είχαν εκτενή συζήτηση για την ανάπτυξη του ορειβατικού τουρισμού στην περιοχή του Ολύμπου και των Πιερίων.

Η κα Μάνη υπογράμμισε τη σημασία του ορειβατικού τουρισμού ως μοχλού για την αειφόρο ανάπτυξη και την προσέλκυση επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Όπως δήλωσε, «ο ορειβατικός τουρισμός προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να αναδείξουμε τις φυσικές ομορφιές και την πλούσια βιοποικιλότητα του Ολύμπου και των Πιερίων, προωθώντας ταυτόχρονα την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη και την τοπική οικονομία».

Η κ. Ράπτη, αρμόδια για τις Ειδικές Μορφές Τουρισμού, τόνισε την αξία της ενίσχυσης της τουριστικής υποδομής στα εμβληματικά βουνά της Πιερίας, όχι μόνο για την προσέλκυση των ορειβατών αλλά και για τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου και της βιοποικιλότητας της περιοχής.