Θέατρο COMMEDIA: Δείπνο για Δέκα (φωτορεπορτάζ)

737

Της Μαρίας Βούλγαρη,

Δέκα μικροί νέγροι για δείπνο πήγανε, Ο ένας τους επνίγηκε, εννέα μείνανε. Εννέα μικροί νέγροι, ξαγρύπνησαν νεκρό, Ο ένας εκοιμήθη και μείνανε οκτώ. Οκτώ μικροί νέγροι στο Ντέβον ταξιδέψαν Ο ένας έμεινε εκεί, επτά μόνο επιστρέψαν. Επτά μικροί νέγροι, να κόψουν ξύλα πήγαν, ο ένας κόπηκε στα δυό και μόνο έξι μέιναν. Έξι μικροί νέγροι με ένα μελίσσι παίξαν, Μια μέλισσα έναν κέντρισε και οι άλλοι πέντε τρέξαν. Πέντε μικρά νεγράκια, τους δικηγόρους παίξαν Το ένα αθωώθηκε, τέσσερα μόνο κλέψαν. Τέσσερις μικροί νέγροι να κολυμπήσουν βγήκαν, το χέλι έναν ξεγέλασε και τρείς μόνο σωθήκαν. Τρία μικρά νεγράκια, τα ζώα παν να δούν Μια αρκούδα έναν έφαγε και πίσω δυό γυρνούν. Δύο μικρά νεγράκια στον ήλιο ξαπλωμένα, το ένα όμως κάηκε και πίσω έμεινε ένα. Ένας μικρός νέγρος, έμεινε μόνο ένας Κρεμάστηκε ο κακόμοιρος, δεν έμεινε κανένας.

Το Σάββατο το βράδυ στο θέατρο COMMEDIA του Θανάση Μαργαρίτη είχε πρεμιέρα το “Δείπνο για Δέκα” της Αγκάθα Κρίστι σε διασκευή του Τόλη Πιπερίδη και σκηνοθεσία του Θανάση Μαργαρίτη.

Δέκα άγνωστοι καλεσμένοι σε ένα ερημονήσι, ο ήχος του γραμμοφώνου, ο χτύπος του ρολογιού, δέκα πιόνια σε μια σκακιέρα που όλο λιγοστεύουν, ένα ποίημα στον τοίχο που σημαίνει πολλά και στο τέλος κανείς! Μια εξαιρετική παράσταση με μοναδικές ερμηνείες. Αν θα μπορούσα να δώσω κάποια βραβεία ερμηνείας προσωπικά θα τα έδινα στην Εύη Καζαντζίδου η οποία ήταν συγκλονιστική σε κάποιες σκηνές όπως επίσης και στον Θανάση Μαργαρίτη ο οποίος στην κυριολεξία χάνει τα λογικά του επί σκηνής! Όλοι έχουν ένα σκοτεινό παρελθόν το οποίο επανέρχεται και εκδικείται.

Παίζουν:  Εύη Καζαντζίδου, Ιωάννα Φτεργιώτη, Κλειώ Γκολέμα, Έρως Αναστασιάδης, Αθηνά Πλάβου, Θανάσης Μαργαρίτης, Δήμητρα Μπατσαρά, Αναστασία Πολυχρονίδου, Δημήτρης Μπέης, Νίκος Ραφαηλίδης.

Μουσική επιμέλεια: Αντωνία Βασιλειάδου

Σκηνικά – κοστούμια: Ειρήνη Τζέκου, Παρασκευή Φουντούκα

Σκηνοθεσία: Θανάσης Μαργαρίτης

Βοηθός σκηνοθέτη: Αντωνία Βασιλειάδου

Οι παραστάσεις είναι κάθε σαββατοκύριακο όλο τον Μάρτιο!

Τηλ. Κρατήσεων 2351 604 295