Indian Wells: Νικηφόρο ντεμπούτο της Σάκκαρη με Witt (highlights)

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε η συνεργασία της Μαρίας Σάκκαρη με τον David Witt, με την Ελληνίδα τενίστρια να επιστρέφει από σετ πίσω και να κερδίζει την ταλαντούχα Diana Shnaider στην πρεμιέρα της στο Indian Wells.

144

Καθόλου εύκολο μεσημέρι δεν είχε η Μαρία Σάκκαρη στην έρημο της Καλιφόρνιας, κατόρθωσε όμως να ξεπεράσει τις δυσκολίες που της έβαλε η 19χρονη Diana Shnaider και να φτάσει στη νίκη με 5-7, 6-4, 6-0, μετά από 2 ώρες και 16 λεπτά αγώνα.

Ήταν ένα πολύ καλό ξεκίνημα στη νέα σελίδα που γύρισε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία εδώ και μερικές ημέρες συνεργάζεται με τον David Witt, τον άλλοτε προπονητή των Venus Williams και Jessica Pegula.

Η Σάκκαρη, η οποία έχει εξαιρετική παράδοση στο Indian Wells ούσα φιναλίστ το 2022 και ημιφιναλίστ το 2023, βρέθηκε πίσω με 1-3 και με 2-5 στο 1ο σετ σήμερα. Παρότι κατάφερε να αντιδράσει, σβήνοντας 5 set points σε 3 διαφορετικά games για να τα κερδίσει και να ισοφαρίσει σε 5-5, η Shnaider τελικά έκανε δικό της το σετ, καθώς δημιούργησε νέες ευκαιρίες στο 12ο game και στο 8ο set point της συνολικά το κατέκτησε τελικά με 7-5.

Ήταν μια πολύ απογοητευτική εξέλιξη για την Ελληνίδα παίκτρια, που είχε και break point για να περάσει μπροστά με 6-5 και να φέρει τούμπα το σετ. Δεν πτοήθηκε ωστόσο, παρότι συνέχισε να χάνει ευκαιρίες και στο ξεκίνημα του 2ου σετ, όταν είδε το 1-1, 15-40 να γίνεται 2-1 υπέρ της Ρωσίδας.

Η Shnaider υπερασπίστηκε το σερβίς της μέχρι και το 3-2, στο 7ο game τελικά και μετά από μάχη με 4 ισοπαλίες και 2 χαμένα break points, ήρθε τελικά το πολύ σημαντικό break για τη Σάκκαρη, που την έβαλε σε θέση οδηγού στο 2ο σετ, στο 4-3.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, ουσιαστικά δεν απειλήθηκε καθόλου η Μαρία, η οποία δυσκολεύτηκε λίγο αλλά κράτησε το σερβίς της μετά από 2 ισοπαλίες για να κλείσει το σετ στο 10ο game (6-4), ενώ κυριάρχησε κατά κράτος στο 3ο σετ, στο οποίο η Shnaider δεν είχε τη δυνατότητα να παραμείνει στον ίδιο ρυθμό.

Με 3 συνεχόμενα break, 6 συνεχόμενα games και κερδίζοντας ουσιαστικά τα 10 από τα 11 τελευταία games του αγώνα, η Σάκκαρη ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή με ένα bagel, έπειτα από 2 ώρες και 16 λεπτά αγώνα.

Στον 3ο γύρο του Indian Wells, τη Δευτέρα, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Caroline Garcia, που λίγο νωρίτερα κέρδισε τη Viktoriya Tomova με 6-1, 3-6, 6-3.

Θα είναι η 7η συνάντηση των δυο παικτριών, που μοιράζονται τις νίκες στις 6 προηγούμενες (3-3). Το 2023 είχαν αναμετρηθεί 3 φορές, με τη Σάκκαρη να κερδίζει την Garcia στην Ντόχα και στη Γουαδαλαχάρα και τη Γαλλίδα να παίρνει τη ρεβάνς στο Τόκιο.