Η Νέα Αριστερά Πιερίας για την 8η Μάρτη και τον φεμινισμό

118

Αν κάποιες γυναίκες δεν άφηναν το αίμα τους στους δρόμους στις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα, σήμερα, 100 χρόνια μετά, δεν θα υπήρχαν γυναίκες πρόεδροι, διευθύντριες, πολιτικοί, καλλιτέχνιδες, εργαζόμενες. Ο προορισμός της ζωής τους θα ήταν αποκλειστικά το σπίτι και το μεγάλωμα των παιδιών, δεν θα είχαν άποψη, ούτε θα ακολουθούσαν την κλίση και τα ιδιαίτερα ταλέντα τους. Δεν θα ψήφιζαν στις εκλογές και θα εξακολουθούσαν να θεωρούνται «κατώτερα όντα» τα οποία δεν μπορούν να σκέφτονται και να έχουν γνώμη.

Στις μέρες μας, με την κυριάρχηση παγκοσμίως του νεοφιλελευθερισμού, τα φαινόμενα σεξισμού αλλά και ομοφοβίας  και πάσης φύσεως ρατσισμού, φαινόμενα ακραία που επικρατούν ιστορικά όταν το άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στους πολλούς φτωχούς και τους λίγους πλούσιους γίνεται ακόμα μεγαλύτερο και δυσβάσταχτο, το φεμινιστικό κίνημα είναι αυτό που συνεχίζει να μάχεται υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών σε όλον τον κόσμο και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της εξάλειψης των κάθε λογής διακρίσεων.

Η Νέα Αριστερά Πιερίας τάσσεται υπέρ του αγώνα των φεμινιστριών και φεμινιστών σήμερα, μέσα από το 4ο κύμα φεμινισμού, που μας υπενθυμίζει ότι έχουμε για πολλά ακόμα να παλέψουμε, ότι  δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο και ότι ακόμα κι αν θεωρούμε ότι έχουμε γεννηθεί σε συνθήκες ισότητας των φύλων, αυτό κάποτε κατακτήθηκε με θυσίες και οφείλουμε να το διαφυλάττουμε.

Νέα Αριστερά Πιερίας

Τμήμα Ισότητας – Φεμινισμού – Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων