Χαμηλό μίσθωμα για τα ναυταθλητικά σωματεία ζήτησε η Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου από τον Κωστή Χατζηδάκη

83

Στο θέμα του μισθώματος, που θα πρέπει να καταβάλλουν τα ναυταθλητικά σωματεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη χρήση των αιγιαλών, εστίασε η Υφυπουργός Ανάπτυξης κατά τη συνάντησή της με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών.

Η κα Μάνη επισήμανε την ανάγκη θέσπισης όσο το δυνατόν χαμηλότερου ανταλλάγματος για τα ναυταθλητικά σωματεία, ώστε να στηριχθεί ο σημαντικός κοινωνικός και αθλητικός ρόλος τους.

Ανέφερε, χαρακτηριστικά, το παράδειγμα του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, ο οποίος έχει αναδείξει παγκόσμιους πρωταθλητές και έχει σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα, προάγοντας τον αθλητισμό στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, συζήτησαν και για το νομοσχέδιο, που πρόκειται να κατατεθεί το επόμενο διάστημα από το αρμόδιο Υπουργείο, για τις συγχωνεύσεις επιχειρήσεων.

Όπως ενημέρωσε την κα Μάνη ο Υπουργός Οικονομικών, θα προβλέπεται η παροχή πολυεπίπεδων κινήτρων για τις επιχειρήσεις που θα προχωρήσουν σε συγχώνευση, ώστε να ενισχυθεί η εξωστρέφεια και η ανταγωνιστικότητά τους στο ευρωπαϊκό και το διεθνές περιβάλλον.