Ανακοίνωση της Ανωτάτης Αρχής του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου

2047

Λίγες ώρες πριν από την σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου, την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024,  για την εκλογή των έξι (6) από τα εννέα (9) μέλη  της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ιδρύματος βγήκε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κατερίνης η  οποία ανέστειλε τις αποφάσεις της προσωρινής Εκτελεστικής Γραμματείας, λόγω παραλείψεων  σχετικών με την διαδικασία των εκλογών, μέχρι τις 18 Απριλίου 2024, οπότε θα αποφανθεί οριστικά.

Αποτέλεσμα ήταν η ακύρωση  της εκλογικής διαδικασίας την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024.

Νίνα Γκατζούλη – Γιώργος Παπαδόπουλος – Δημήτρης Τασσόπουλος

Για την συμμετοχή της στις εκλογές και για να επικοινωνήσει από κοντά με τα μέλη του Αλεξάνδρειου ήλθε από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ο πρόεδρος της Ανωτάτης Αρχής κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο ταμίας της Ανωτάτης Αρχής κ. Δημήτριος Τασσόπουλος και το μέλος της Ανωτάτης Αρχής κα Νίνα Γκατζούλη.

Δημήτριος Γιουματζίδης – Αθανάσιος Μπίντας – Αριστείδης Αγγέλου

Εδώ επικοινώνησαν  με πολλά μέλη του «Αλεξάνδρειου» και ειδικότερα με τα τρία (3)  από τα εννέα (9)  μέλη της Ανωτάτης Αρχής που έχουν ήδη εκλεγεί από την Ανωτάτη Αρχή, σύμφωνα με το καταστατικό, ως μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας και τον δικηγόρο της Ανωτάτης Αρχής στην Ελλάδα, δηλαδή τον πρόεδρο κ. Αθανάσιο Μπίντα, τα μέλη κ. Δημήτριο Γιουματζίδη και κ. Αριστείδη Αγγέλου και τον δικηγόρο Κατερίνης κ. Αθανάσιο Ελευθεριάδη.

Όταν πήγαν στο «Αλεξάνδρειο», τόπο διεξαγωγής των εκλογών, όλα ήταν κλειστά και δεν υπήρχε κανένα μέλος της προσωρινής Εκτελεστικής Γραμματείας, όπως τυπικά όφειλε να είναι για ενημέρωση των μελών.

Αθανάσιος Ελευθεριάδης

Ως Ανωτάτη Αρχή ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τον νομικό μας εκπρόσωπο, κ.Αθανάσιο Ελευθεριάδη, για την τεκμηριωμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του θέματος με μοναδικό σκοπό την νομιμότητα και την τήρηση του καταστατικού.