Η εκφυλισμένη ΓΣΣΕ και οι δυνάμεις που την ακολουθούν όπως το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης αρνήθηκαν πεισματικά να κηρύξουν απεργία για τον 1 χρόνο από την κρατική δολοφονία στα Τέμπη

269

Του Παναγιώτη Σαββίδη,

Άλλη μια μελανή σελίδα έγραψε η εκφυλισμένη – συμβιβασμένη – φιλοεργοδοτική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και των αποδιοργανωμένων – διαλυτικών δυνάμεων που την ακολουθούν, όπως η διοίκηση του εργατικού κέντρου Κατερίνης, αφού αρνήθηκαν πεισματικά να οργανώσουν απεργιακή κινητοποίηση για τον 1 χρόνο από την κρατική δολοφονία στα Τέμπη.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και οι υποτακτικοί της έκαναν αυτό που ξέρουν καλά να κάνουν, να δώσουν χέρι βοηθείας, ώστε το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη να ξεχαστεί και να συγκαλυφθεί από τις ραδιουργίες της κυβέρνησης της ΝΔ.

Τίποτα από τα νοσηρά τους σχέδια δεν θα περάσει.

Την απάντηση στην ξεπουλημένη ΓΣΕΕ την έδωσαν οι ίδιοι εργαζόμενοι, όπου στις 28 Φλεβάρη απέργησαν μαζικά και μαχητικά σε όλη την χώρα, μετά την απόφαση 37 εργατικών κέντρων, 22 ομοσπονδιών του ιδιωτικού τομέα και της ΑΔΕΔΥ, με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να πρωτοστατούν στην οργάνωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η πετυχημένη απεργία της 28ης Φεβρουαρίου έδειξε τις διαθέσεις μεγάλου τμήματος των εργαζομένων, γενικότερα του λαού, κόντρα στις κασσάνδρες της λήθης και υποταγής και αυτών που μας νουθετούν να σιγάσουμε, μετατρέποντας την λαϊκή οργή και θυμό σε αγωνιστική δράση και διεκδίκηση, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα Τέμπη και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι για αυτή την μαζική κρατική δολοφονία, που βάζουν τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές.

Το σύνθημα «Τα κέρδη τους η οι ζωές μας» βροντοφωνάχτηκε δυνατά, με τον αγωνιζόμενο λαό να κρατάει την υπόσχεση που είχε δώσει πριν 1 χρόνο, ότι το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί.

Το προμελετημένο έγκλημα στον σιδηρόδρομο έχει την υπογραφή όλων αυτών που έχουν για σημαία τους την «απελευθέρωση των μεταφορών», αφού μέσο αυτής της  πολιτικής, έγινε η κατάτμηση του ενιαίου ΟΣΕ σε πολλά κομμάτια, με αποτέλεσμα τμήματα του όπως η συντήρηση και η ασφάλεια του δικτύου, που είχαν κόστος, να αφεθούν στην τύχη τους, χωρίς να υπάρχει το ανάλογο εξειδικευμένο προσωπικό και οι ανάλογες χρηματοδοτήσεις.

Οι αγώνες του λαού θα συνεχιστούν και θα είναι θορυβώδεις, για να αναδειχθούν οι διαχρονικές πολιτικές – εγκληματικές  ευθύνες μιας στρατηγικής που βλέπει μόνο κέρδη και ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Οι ανθρώπινες ζωές και οι ανάγκες του λαού δεν θα κονιορτοποιηθούν στον Προκρούστη του «κόστους  -οφέλους» και των κερδών των λίγων, γραμμή που υπηρετούν με συνέπεια όλα τα κόμματα του συστήματος.

Με σημαία τις ανάγκες μας και για ασφαλείς δημόσιες μεταφορές κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις και δράσεις με ημερομηνία ορόσημο την απεργία στις 17 Απριλίου.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά – μαχητικά – μαζικά  – πρωτοπόρα με τον λαό στο προσκήνιο και όχι θεατή των εξελίξεων.