Πάλη: Ασημένιος ο Αχιλλέας Χρυσίδης των Ολυμπίων Κατερίνης

288

Το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των 130 κιλών ανδρών Ελληνορωμαϊκής Ολυμπιακής πάλης, που για πολλούς ήταν η πιο δυνατή κατηγορία του πανελλήνιου πρωταθλήματος  που διεξήχθη στην Αθήνα  Σαββατοκύριακο 2 -3 Μαρτίου 2024.

Ο Μακεδόνας γίγαντας  (με το προνομιακό ύψος  1.94 για το άθλημα της πάλης και βάρους 125 κιλών), έφερε άλλο ένα βαρύτιμο μετάλλιο στην πόλη της Κατερίνης και στον σύλλογο του τους Ολύμπιους Κατερίνης.

Έτσι αποχαιρετώντας μια άκρως επιτυχημένη χρονιά στην κατηγορία των εφήβων όπου και κατέκτησε την τρίτη θέση στον κόσμο στην Ελληνορωμαϊκή πάλη, φέτος και επίσημα πλέον στην κατηγορία των ανδρών έφτασε στον τελικό ανδρών Ελλάδας έπειτα από 4 νίκες , εκεί όπου δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση (ίσως και λόγω του νεαρού της ηλικίας του) τον εξίσου καταξιωμένο στο διεθνές στερέωμα αθλητή από την Χαλκίδα Ντουνιά Νικόλαο.

Έτσι ο Αχιλλέας ξεκινά από την αρχή πλέον την προετοιμασία του στο προπονητικό κέντρο των Ολυμπίων Κατερίνης εντός του ΤΕΙ Κατερίνης, ( Κανελλοπούλου 2 έναντι ΕΟΠΥΥ) εν όψη των επόμενων διεθνών τουρνουά με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας. Τον αθλητή  στους αγώνες αυτούς κατεύθυνε ο Μπαταλας Βασίλης ένας εκ των προπονητών των Ολυμπίων Κατερίνης, του συλλόγου των παγκόσμιων επιτυχιών τα τελευταία έτη σε κάποιο Ολυμπιακό άθλημα για την Πιερία