Επιστολή Προέδρου Επιμελητηρίου Πιερίας προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

837

Χατζηχριστοδούλου: «Προτείνουμε, τη θέσπιση ρύθμισης 90 μηνιαίων δόσεων για τις οφειλές των επιχειρήσεων προς τον ΕΦΚΑ»

 

Ρύθμιση οφειλών 90 δόσεων στον ΕΦΚΑ, ζητά με επιστολή του προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κ. Χατζηδάκη και Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κα. Δ. Μιχαηλίδου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας και σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας.

Ολόκληρη η επιστολή:

ΘΕΜΑ: Ρύθμιση οφειλών 90 δόσεων στον ΕΦΚΑ.

 Κύριε Υπουργέ,

Δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας, η οποία πλήττει κυρίως την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, και των εξαιτίας της, συσσωρευμένων οφειλών τους προς τον ΕΦΚΑ, η επιβίωση της λεγόμενης ραχοκοκαλιάς της Οικονομίας μας, αντιμετωπίζει σοβαρά και συνεχώς επιδεινούμενα προβλήματα επιβίωσης.

Πιστοί στο θεσμικό Επιμελητηριακό μας ρόλο και αφουγκραζόμενοι το σφυγμό της αγοράς: Προτείνουμε, τη θέσπιση ΡΥΘΜΙΣΗΣ 90 μηνιαίων δόσεων για τις οφειλές των επιχειρήσεων προς τον ΕΦΚΑ, απαλλαγμένες από τυχόν πρόστιμα και προσαυξήσεις και με τη συμπερίληψη στην εν λόγω ρύθμιση των επιχειρήσεων, για τις οποίες έχει ήδη εκδοθεί σε βάρος τους δυσμενέστερη της ρυθμίσεως δικαστική απόφαση.

Επίσης, να δοθεί η δυνατότητα ένταξης, ακόμη και στις επιχειρήσεις των οποίων οι υποθέσεις βρίσκονται στο στάδιο της εκδίκασής τους, εφόσον το επιθυμούν.

Θεωρώντας δεδομένη την ευαισθησία σας σε θέματα επιχειρηματικότητας, ευελπιστούμε στη άμεση θετική σας ανταπόκριση.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου