Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση ζημιών στην Πιερία

143

Μετά την εκ νέου επικοινωνία της Υφυπουργού Ανάπτυξης με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, αλλά και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, και τον Δήμαρχο Δίου – Ολυμπίου, κ. Βαγγέλη Γερολιόλιο, συζητήθηκαν οι πρώτες ενέργειες για την αντιμετώπιση των σοβαρών ζημιών που έχουν προκληθεί στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της περιοχής λόγω της πρόσφατης σφοδρής κακοκαιρίας.

Από την Πέμπτη και μετά, και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, ομάδες εκτιμητών του ΕΛΓΑ και της ΔΑΟΚ θα μεταβούν στην πληγείσα περιοχή με στόχο την οριοθέτησή της, την ακριβή διαπίστωση των καλλιεργειών που υπέστησαν ζημίες και την αρχική εκτίμηση.

Σε επόμενο στάδιο, θα πραγματοποιηθούν εξατομικευμένες εκτιμήσεις για την ακριβή καταγραφή τους, ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματική και δίκαιη στήριξη των πληγέντων αγροτών.

Η κυρία Μάνη δήλωσε:

«Η κυβέρνηση και οι συναρμόδιοι φορείς εργαζόμαστε συντονισμένα για να επιταχυνθεί η διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών, διασφαλίζοντας τη στήριξη της αγροτικής κοινότητας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».