Ανακοίνωση της Ανωτάτης Αρχής του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου

1214

Η Ανωτάτη Αρχή του «Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου» θέλοντας να συμβάλλει στην ομαλή διεξαγωγή της εκλογής των έξι (6) μελών της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας και των τριών (3) μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής, θέλοντας  να διαφυλάξει την νομιμότητα και να ενημερώσει αντικειμενικά τα μέλη που θέλουν να συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες, δημοσιεύει τα άρθρα 8,14,15,21 του καταστατικού του «Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου», τα οποία καθορίζουν τις εκλογικές διαδικασίες.

Για να μην απομείνει καμία αμφιβολία στον οποιονδήποτε, και προς απόδειξη των αναγραφόμενων μας διευκρινίζουμε τα σχετικά άρθρα του καταστατικού μας:

  • Η εκλογή της Ανωτάτης Αρχής καθορίζεται από το άρθρο 21 του καταστατικού.

  • Η σημερινή Ανωτάτη Αρχή εκλέχθηκε στις 20 Αυγούστου 2023 κατά την διάρκεια Παγκοσμίου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων, σε ξενοδοχείο της Παραλίας Κατερίνης, παρόντων μελών της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά, Παμμακεδονικής Ένωσης Ευρώπης, Παμμακεδονικής Ένωσης Αφρικής και Παμμακεδονικής Ένωσης Αυστραλίας μετά από νόμιμη πρόσκληση και την τήρηση όλων των καταστατικών διατάξεων.  Η εκλογή έγινε παρουσία δικηγόρων για να εξασφαλιστεί η πιστή εφαρμογή των διατάξεων του καταστατικού και η αδιαμφησβήτητη νομιμότητά της.
Παγκόσμιο Συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων – Αύγουστος 2023
Παγκόσμιο Συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων – Αύγουστος 2023
  • Η Ανωτάτη Αρχή εκλέγει τα τρία (3) από τα εννέα (9) μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας σύμφωνα με το άρθρο 15 παράγραφος ζ.

  • Η Ανωτάτη Αρχή εκλέγει τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Γραμματείας σύμφωνα με το Άρθρο 8 παράγραφος δ.

  • Η Γενική Συνέλευση εκλέγει τα έξι (6)  από τα εννέα (9) μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας σύμφωνα με το Άρθρο 15 Παράγραφος θ. Η Γενική Συνέλευση δεν μπορεί να αλλάξει άρθρα του καταστατικού χωρίς την νόμιμη τροποποίηση του καταστατικού από τα Δικαστήρια, αφού δεσμεύεται από το καταστατικό, όπως ορίζει ο Νόμος αλλά  και όπως έχουν αποφανθεί αμετάκλητα τα Ελληνικά Δικαστήρια.
  • Η Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγεται σύμφωνα με το Άρθρο 14 του καταστατικού.

Οι διατάξεις του καταστατικού δεν επιδέχονται αυθαίρετες αλλαγές ή προσωπικές ερμηνείες.

Η τήρηση των διατάξεων του καταστατικού είναι υποχρέωση και ευθύνη της εκάστοτε διοίκησης αλλά και των μελών του «Αλεξάνδρειου» που πρέπει να απαιτούν την πιστή εφαρμογή του. Η μη τήρηση των διατάξεων του καταστατικού ακυρώνει την οποιαδήποτε ενέργεια και οδηγεί το σωματείο σε νέο κύκλο δικαστικών διαμαχών.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην ορθή κρίση των μελών για να μπορέσει να εκλεγεί μία νόμιμη Εκτελεστική Γραμματεία έτσι ώστε το ίδρυμα, που οραματιστήκαμε  και το κτήριο  που κατασκευάσαμε με τεράστιες  θυσίες, να επιτελέσει τον σκοπό του.

Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε κάθε καλή προσπάθεια για το «Αλεξάνδρειο».